Foci

Giggs: “Mosolyt akarok csalni a szurkolók arcára”

A Manchester United újonnan kinevezett vezetőedzője, a manchesterieket a szezon utolsó meccsein irányító Ryan Giggs a FIFA.com-on közölt interjújában beszélt a kinevezéséről, David Moyesról, valamint arról, hogy mit vár a szezon hátralevő részében.

Kedden David Moyes menesztésével megüresedett edzői posztra hamar megtalálta a megoldást a United, és a 40 esztendős – még aktív – walesi klublegendára esett a vezetőség választása.

„Amikor Ed Woordward megkért, hogy irányítsam a csapatot a fennmaradó 4 meccsen, nem haboztam igent mondani. Azt kell mondjam, ez életem legbüszkébb pillanata, klub az életem része 14 éves korom óta. Szeretném megköszönni David Gillnek, hogy megkaptam az első lehetőséget edzőként.”

„Büszke vagyok, boldog ugyanakkor egy kicsit ideges is, mint játékosként most sem tudok várni a meccsre. Alig várom, hogy fél hétkor pályára lépjünk az Old Traffordon. Elmondtam a játékosoknak, hogy bízom bennük és tudom mire képesek, és mutassák meg.”

Fotó: Europress fotóügynökség

„Mosolyt akarok csalni a szurkolók arcára, alig várom a meccset” – utalt a walesi az elmúlt hetek, hónapok csalódást keltő eredményei miatt elégedetlen szurkolókra. „A játékosok is várják a meccset és tudom, hogy a hangulat is lüktető lesz.”

A játékosként – eddig – 962 meccsen pályára lépő Giggs, a kedden menesztett edzőről, Moyesról is említést tett:

„Mindig emlékezni fogok arra, amikor a nyáron felhívott és megkérdezte, hogy segítenék-e a csapat irányításában. Az edzősködésemet ő indította el.”

A Premier League 7. helyén álló „Vörös Ördögök” számára egyértelműen óriási csalódás ez a szezon, hiszen címvédőként a szurkolóik többet vártak.

„Ez a szezon csalódást keltő mindenki számára, együtt nyerünk és együtt is vesztünk és a fennmaradó négy meccsünkön visszaakarom hozni a pozitív hangulatot. Gólokat, szereléseket akarok látni és azt, hogy a közönséget sikerül feldobnunk. Szenvedélyt akarok látni ami egy Manchester United játékost jellemez” – utalt arra mit vár a szezonzárástól a manchesteri csapattal 13 Premier League címet nyerő Giggs.

„Nehéz hét volt ez a klub számára és engem sokkolt a hír, amikor Ed Woodward mondta, hogy David Moyes elhagyja a klubot, majd megkérdezte, hogy vállalnám-e a folytatást. Kaotikus hét volt de számomra mégis pozitív.”

Az UEFA pro-licenszes tanfolyamát a szezon elején elvégző Giggs tehát megkapta az esélyt, igaz ez csupán négy meccsre szól.

„Erre a rövid időszakra koncentrálok, a hátralevő négy meccsre. Utána, hogy mi lesz, még nem tudom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik