Foci

Nem lesz Újpest-Fradi a választás napján

Április 6-án, a választás napján nem rendeznek meccset az OTP Bank Ligában.

Az MLSZ versenybizottsági március 8-án döntött arról, hogy az Újpest-Ferencváros derbit péntek estére teszik át, míg a Kaposvár-Mezőkövesd csatát hétfőn bonyolítják le.

Így vasárnap, vagyis április 6-án, a választás napján nem rendeznek egyetlen meccset sem az élvonalban. A Bors cikkéből kiderül, ilyenre nem volt példa a rendszerváltás óta.

Mint írják, a szövetség úgy érvel, hogy a sporttörvény szerint nemzeti ünnepeken nem rendeznek bajnoki vagy kupamérkőzéseket. Április 6-a nem lesz nemzeti ünnep, viszont az egész társadalmat érinti, szól az indoklás.

Fotó: MTI

Tóth Zoltán választási szakértő szerint “azért döntött így az MLSZ, hogy kevesebb legyen a választási kifogás. Hétköznapi nyelven a zsidózás és a cigányozás.”

Eddig nem volt probléma abból, hogy meccseket rendeznek a választás napján, hiszen az idegenbe utazó szurkolók igazolással is tudtak szavazni. A Bors úgy tudja, idén csak az Újpest-Ferencváros derbit törölték volna, tekintettel a kisebbségeket sértő rigmusok miatt, ám végül a versenybizottság a Kaposvár-Mezőkövesd találkozónak is új időpontot talált.

“Részben lehet oka mindennek az is, hogy a rendőri erőket nem kell megosztani a szavazókörök és a focimeccsek között, a szolgálatban lévő egyenruhásoknak elég a szavazás biztosítására koncentrálniuk” – tette hozzá Tóth Zoltán.

customer survey

Ajánlott videó

Olvasói sztorik