Foci

Xavi: “Még egy hiba végzetes lehet”

xavi (xavi)
xavi (xavi)

A Barcelona karmestere a múlt szombati bajnoki vereségét követően elmondta, a Barcelona nem engedhet meg magának több hibát, ugyanakkor jelezte hogy a szezon kritikus szakaszához érve optimistának kell maradniuk.

A hétvégi bajnoki vereség után a katalánok nemcsak leszorultak a tabella első helyéről, de felerősödtek a kritikus hangok is az együttes körül. Bár a gránátvörös-kék csapat mind a három sorozatban versenyben van, az együttes taktikáját, játékát illetően is meglehetősen sok bírálatot kapott az elmúlt időszakban.

Xavi a hétvégi fiaskóval kapcsolatban a következőképpen fogalmazott: „Dühösek vagyunk magunkra és arra ami szombaton történt, de még mindig abba a három csapatba tartozunk amelynek van esélye, és a Barca regnáló bajnok. Mindenért harcban állunk, így optimistának kell lennünk.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A rutinos középpályás kiállt edzője mellett, miután Gerardo Martino a hétvégi vereség után rengeteg kritikát kapott. A vereséget magára vállaló szakvezető – a jövőbeli szerepe katalán információk szerint kérdéses a klubnál – kapcsán Xavi a következőket mondta: „Amikot veszítesz az emberek bűnbakokat keresnek, most az edzőt találták meg de ez nem tisztességes mert együtt buktunk. Van amikor az ellenfeled szimplán jobb, ilyen a futball.”

A Barca vasárnap az Almeriát fogadja, ezzel kapcsolatban a százharmincszoros spanyol válogatott elmondta, hogy ez egy jó lehetőség visszatalálni a győzelmi útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik