Foci

A Barca nem bírt a Milannal, bevette Londont a Dortmund

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A Barcelona labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent játszott az AC Milan otthonában a Bajnokok Ligájában. A Dortmund 2-1-re nyert az Arsenal ellen, hármat gurított az Atlético Madrid.

Az F csoportban az Arsenal és a Borussia Dortmund találkozója számított slágermérkőzésnek, a londoniak egy győzelem esetén lerázták volna magukról riválisukat. Ramsey aztán kissé bazavart csapatának, ugyanis felelőtlen labdaeladása után Mkhitaryan megszerezte a németeknek a vezetést. Az Ágyúsok belerázódtak a találkozóba, majd egy védelmi megingást Giroud használt ki, 1-1 volt a félidőben.

A második 45 percet is a BVB kezdte jobban, Grosskreutznak volt helyzete, de feljavult az Arsenal és helyzetei is akadtak, a csereként beálló Cazorla például kapufát lőtt, de gólt Lewandowski révén a Borussia szerzett a 82. percben és nyerte meg a mérkőzést.

Az Arsenal és a Borussia Dortmund mellett már a Napoli is hatpontos, az olaszok 2-1-re nyertek Marseille-ben.

A G csoportban az első helyen álló Atlético Madrid a hétvégi, bajnoki vereségét követően ezúttal a kötelező győzelem begyűjtéséért látogatott Bécsbe. Az első félidő jól alakult a Matracosok szempontjából, előbb Raúl Garcia, majd az elitsorozatba eltiltása után visszatérő Diego Costa révén kétgólos előnybe került a csapat. A vendéglátók feljavultak ugyan, de a szünetig csak egy keresztlécen csattanó lövésig jutottak.

A második félidőben a csereként beáll Insua egyből gólpasszal nyitott, Costa volt ezúttal is a gólszerző. Innentől kezdve az eredmény őrzésére koncentrált a madridi együttes, amely végül simán behúzta a három pontot.

A Zenit Herrera 6. perces kiállításától kezdve emberelőnyben játszott a Porto otthonában, mégiscsak a hajrában tudta bevinni a győztes találatot, Kerzhakov villant.


Lionel Messi gólja egy pontot ért
Fotó: AFP

A H csoportban a Barcelona Milánóba látogatott. A hazaiak meglepőn jól kezdtek, majd Kaká fantasztikus labdája után Robinho már a kilencedik percben megszerezte a vezetést. Átvette az irányítást a Barcelona, Messi pedig lövésig birkózta magát és egyenlített.

A második félidő elején óriási lehetőséghez jutott a Milan, ám Muntari zseniális szöktetése után Robinho egyszerűen nem tudta levenni a labdát, amely a lábai közt gurult el a kapu előterében… Ezt követően nem is nagyon volt lehetősége az olaszoknak, a labda pedig többnyire a Barcánál volt, de a döntés végül nem született meg, 1-1 lett a végeredmény.

A Celtic idő közben hazai pályán kapta el az Ajaxot, egy értékesített büntető és Kayal találata után csak a 94. percben, már emberelőnyben szépített az amszterdami együttes, 2-1 lett a vége.

Az E csoport történéseivel egy másik cikkben foglalkoztunk: Szalai Ádám és a Schalke 3-0-ra kapott ki a Chelsea-től.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. csoportmérkőzés

F csoport:

Arsenal (angol) – Borussia Dortmund (német) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Giroud (41.) illetve Mkhitaryan (16.), Lewandowski (82.)

Olympic Marseille (francia) – Napoli (olasz) 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ayew (86.) illetve Callejón (42.), Zapata (67.)

G csoportban:

Austria Wien (osztrák) – Atlético Madrid (spanyol) 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Garcia (8.), Costa (20., 53.)

FC Porto (portugál) – Zenit Szentpétervár (orosz) 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Kerzhakov (86.)
Piros lap: Herrera (6.)

H csoport:

AC Milan (olasz) – FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Robinho (9.) illetve Messi (24.)

Celtic – Ajax 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Forest (43.), Kayal (54.) illetve Schone (90+4.)
Piros lap: Biton (88.)

Videó – Így nyert a Dortmund:


AVsB 1-2, CL2013 by futbolsapiens

Ajánlott videó

Olvasói sztorik