Foci
Csanyi-Sandor(3)(960x640)(1).jpg (Csányi Sándor)

Csányi Sándor ne húzzon el

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2013. 10. 18. 11:26

A válogatott kudarc után magasszintű politikusok, szurkolók, közszereplők és még sokan mások távozásra szólították föl az MLSZ elnökét és ateljes vezérkart. Benne, bennük, az ő tevékenységükben látják a kudarc okát. Mi nem.

Korábban a témában:

A Sport24-en zajló szavazáson a “sikeresnek ítéli a csoport 3. helyet?” kérdésre a közel tízezer voksoló 69 százaléka adott “nem” választ, 15 százalék “igent” mondott, 16 százalék az “elmegy” jelzőt választotta.

magyar labdarúgó válogatott (magyar labdarúgó válogatott, )
Minden zajlik, ahogy kudarc után szokott: a stáb megy, a játéksok maradnak
Fotó: MTI

Ne feledjük, a nyarat még pótselejtezőt érő helyen és hurrá-optimista hangulatban élte meg a válogatott és a nagyérdemű. Azóta történt egy s más. Cirka másfél hónap alatt a román (3-0) és holland (8-1) borzalomnak, valamint a kedd este 2-0-ás győzelemmel végződő utolsó, Andorra elleni vb-csoportmérkőzének köszönhetően a harmadik helyre estünk, míg a világranglistán 13 helyet zuhantunk vissza.

Nem is ez a baj, sokkal inkább a zakók mérete, és az utóbbi “szabás-varrások” kilátástalansága, ami csúful rányomta a bélyegét a szurkolók és néhány politikus hangulatára.

Például Deutsch Tamás és Kocsis Máté FIDESZ szóvivő az elnök és a teljes MLSZ-vezérkar távozását sürgette, míg Wintermantel Zsolt facebook oldalán néhány poszttal aztán, hogy az MLSZ Bozsik program pályaátadásának örült úgy fogalmazott: “Csányi és az egész MLSZ vezérkar elhúzhat!”

Hogy honnét szívták magukba a bátorságot ilyen durván nekimenni a leggazdagabb magyarnak, nem tudni. Halkan és némi álnaivitással idebiggyeszteném még: a FIFA amúgy kimondottan tiltja a politika beleszólását a tagszervezetek vezetésébe…

Amikor pár hónapja Lázár János kezdte kóstolgatni a bankvezért, mások nagyokat hallgattak, a most keddi meccsen viszont még a csapatot a nyárig aranylábú társaságként kezelő köztévés szpíker is vágta a fát rendesen, amiből az MLSZ  főnökre is hullott némi forgács. Mit nem tesz egy vélt vagy valós – politikai szakzsargonnal élve – “kilövési engedély”!

Dr. Csányi Sándor, miközben vb-selejtező helyzetértékelő szerdai sajtótájékoztatón előbb kicsit gyalázta a fent említett politikusokat majd kijelentette, ha lemondana, az feladásnak tűnne. Hozzátette, nem szeretné védeni a mundér becsületét, mert az őszi teljesítményre maga sem tudja még a magyarázatot, de mindenkit emlékeztet: a szövetség vezetése a 2016-os Európa-bajnokságra való kijutást tűzte ki reális célként, az meg ugye odébb vala.


Dr. Csányi Sándor azt mondja, akkor a legnyugodtabb, ha a legnagyobb a baj
Fotó: MTI

“A magyar labdarúgás kirakata a válogatott, sokan – joggal vagy jogtalanul – annak szereplésén keresztül mérik le a fejlődést. Ami azért baj, mert az elmúlt három évben számtalan projektbe kezdtünk bele, és számtalan sikert értünk el” – jelentette ki Csányi.

És valóban, a jelenlegi elnöknek és elnökségnek nem kell lemondania. Folytassák csak, amit elkezdtek. Sőt! Most, hogy Szalai Ádám hétfőn borította a bilit, kvázi felhatalmazást kaptak, hogy végre ne csak finanszírozási, szervezeti, infrastrukturális téren érjenek el részsikereket, hanem a szakmát is elővegyék.

Végre ott is megrázhatják a szőnyeget. Reméljük, jó alaposan.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.