Foci

Sárga veszély fenyegeti a spanyol gigászokat

villarreal (villarreal, )
villarreal (villarreal, )

A Villarreal labdarúgócsapata újabb győzelmével már a harmadik Spanyolországban. A Málaga meglepő vereségbe szaladt bele.

A La Liga 8. fordulója előtt az Osasuna együttese egy győzelemmel és hat vereséggel a tabella utolsó előtti helyén állt, pusztán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a sereghajtó Rayo Vallecanót. Épp ezért volt meglepő, hogy a pamplonai csapat idegenben – ne szépítsük – lefocizta a Málagát, a sok ígéretes helyzet közül pedig egyet Riera gólra is váltott.

A második félidőre Bernd Schuster cserékelt próbált meg frissíteni csapatán, aktívabb is lett az anadalúz gárda, ám az egyenlítést elmaradt, a Osasuna mind a három pontot bezsebelte a La Rosaleda-ban. A pamplonaiak március óta először nyertek idegenben.


Giovanni dos Santos a Villarreal húzóembere
Fotó: AFP

Még merész lenne nagy következtetéseket levonni az eddigiekből, de az tény, hogy a Villarreal biztatóan tért vissza a spanyol élvonalba. A Sárga Tengeralattjáró pénteken este is megvillant, amikor hazai pályán nyert 3-0-ra a Granada ellen. A második gólt jegyző Giovanni dos Santos úgy fest, megtalálta a számításait a csapatnál, már a negyedik bajnoki gólját szerezte.

„Gyors és határázott játékosokkal van tele a csapat. Megmutatták, miért vannak olyan közel az élcsapatokhoz” – mondta a Granada kapusa, Roberto a lefújás után.

A Villarreal győzelmének köszönhetően egy ponttal beelőzte a Real Madridot és jelenleg a harmadik a tabellán, igaz egy meccs fórja van.

Eredmények – La Liga, 8. forduló

Málaga – Osasuna 0-1 (0-1)
Gólszerző: Riera (23.)

Villarreal – Granada 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Soriano (29.), dos Santos (48.), Pina (81.)

Videó – Így nyert a Villarreal:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik