Foci

Nem kérnek a cigány játékvezetésből az MLSZ-nél?

játékvezető (játékvezető, )
játékvezető (játékvezető, )

Jónás Kornél május óta nem vezethet felnőtt-labdarúgómeccseket, ugyanis akkor cigányozás miatt félbeszakította a Nógrádsáp-Diósjenő megye II-es bajnokit.

A játékvezető szerint megbélyegezték, és az MLSZ vezetői méltánytalanul bánnak vele. Hozzátartozik az ügy krónikájához, hogy Jónás az országban elsőként szakított félbe egy mérkőzést rasszizmus miatt – adta hírül a borsonline.hu.

„Borzasztóan fáj a megkülönböztetés. Nem akartam én senkinek ártani Nógrádsápon, de nem tűrhettem, hogy cigányoznak. Sajnos ahelyett, hogy az MLSZ vagy a helyi szövetség kiállt volna mellettem, figyelmeztettek, állítsam le magam, ne csináljak balhét. Úgy érzem, az MLSZ ténylegesen nem tesz semmit a rasszizmus ellen” – beszélt Jónás a borsonline.hu-nak, majd hozzátette, hogy vannak olyan kollégái, akik rendszerint kérik, hogy ne osszanak be melléjük cigányokat.

Jónás Kornél elárulta, hogy levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, melyben leírta, hogy szívesen áll a rasszizmus elleni harc élére, de ebben segítségre van szüksége.

„Nincs félreállítva Jónás, igaz, felnôttmeccseken csak asszisztensként lengethet, serdülő- és ifimeccseket viszont vezethet” – nyilatkozott Schoblocher István, az MLSZ Nógrád megyei játékvezetői bizottságának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik