Foci

A Bayern után Győrbe jön a Barcelona is

camp nou (camp nou)
camp nou (camp nou)

U16-os együttesükkel érkeznek a katalánok a III. Audi Hungaria ETO nemzetközi labdarúgó tornára.

Nem sokkal a Bayern München győri látogatását követően a Barcelona delegációja is a Kisalföldre érkezik. A világhírű együttes fiataljai szívesen elfogadták Vincze Ottó meghívását – adta hírül az eto.hu.

„Biztos vagyok benne, hogy pályára lépnek majd olyan fiatal labdarúgók, akiket 3-4 év múlva a BL-ben fogunk csodálni. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy sikerült megnyerni a Barcelonát, hiszen tudomásom szerint akadémiai korosztályú csapattal az elmúlt 20 évben nem jártak Magyarországon” – mondta Vincze, majd hozzátette, hogy a személyes kapcsolaton sok múlt a megkeresésnél, hisz jelenleg az a Quique Alvarez a barcelonai U16-os korosztály edzője, akivel annak idején a Barcelona B-ben együtt futballoztak.

„Az ETO-nak jól cseng a neve külföldön. Nemcsak azt tudják, hogy a felnőtt csapat megnyerte a bajnokságot, hanem azt is, hogy az utánpótlás korosztályokban is remekül szerepelnek a csapataink. Az Audi, mint brand legalább ennyire fontos hívó szó, hiszen a vállalat a Barcelona számára is kiemelt partner. Mindezek együttesen kellettek ahhoz, hogy megvizsgálják azt, hogy milyenek itt a körülmények” – fejezte be mondandóját a néhai magyar válogatott labdarúgó.

A leendő vendégeknek nagyon tetszett, hogy a négycsillagos ETO Park Hotelben lakhatnak és hogy attól alig egy percre vannak az edzőpályák. A Győri ETO hivatalos honlapjának állítása szerint hamar igent mondott az ajánlatra a Barca.

A Barcelona U16-os csapata a nyáron több nemzetközi tornán is részt vesz, így a győri – szeptember 12-én kezdődő – megmérettetés előtt Koreában szerepelnek majd a tehetséges játékosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik