Foci

Húszezer fontért bárki játszhat az angol csapatban

foci, stadion (foci, stadion, )
foci, stadion (foci, stadion, )

A Macclesfield Town labdarúgócsapata egy igen érdekes közleménnyel állt elő, ami alapján, ha valaki hajlandó a nagyjából 7 millió forintnak megfelelő összeget befizetni, akkor pályára léphet a csapatban.

Az angol ötödik vonalban szereplő, és ott az idény végén a középmezőnyben végző Macclesfield Town igyekszik szurkolóit arra bíztatni, hogy segítsék a csőd szélén álló csapatot. Cserébe hivatásos játékost varázsolnak a fizető személyből.

Amennyiben többen is jelentkeznek a felhívásra, úgy sorsolással döntik el a szerencsés kilétét. A sikeres jelentkező számára 10 percet garantál az egyesület a pályán egy bajnoki vagy egy kupamérkőzésen az összegért cserébe.

A felhívásra csakis férfiak jelentkezhetnek, közülük is csak egészséges 18 és 35 év közöttiek. A klub pénzügyi nehézségei miatt vágott bele a nagyszabású tervbe, ugyanis augusztus végére 100 ezer fontot kell valahogy összekaparniuk, ha meg akarják menteni csapatukat a csődtől.

Június elején a Cheshire East-i tanács 285 ezer fontért megvásárolta a Moss Rose Stadion egy használaton kívüli részét, ám ez az összeg még korántsem elegendő bevétel a csapat pénzügyeinek rendezéséhez. Ezért hát ezzel a nem mindennapi ötlettel álltak elő, amelyre még soha nem volt példa az angol labdarúgás történetében.

Aki hajlandó kifizetni a borsos összeget, az a 10 perces játéklehetőségen kívül kap egy garnitúra hazai, illetve egy garnitúra idegenbeli mezt, szerepel a csapatfotón és egy hetes edzésmunkát végezhet a játékosokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik