Foci

Ikszes meccsen dőlt meg Bozsik „szakállas” rekordja

Pádár Anita (pádár anita, vágó attila, )
Pádár Anita (pádár anita, vágó attila, )

Pádár Anita is pályára lépett a Wales elleni 1-1 alkalmával a magyar női labdarúgó-válogatottban. Ez volt a 102. válogatottsága.

Pádár Anita, a női válogatott támadója, a zsinórban tizennégyszeres magyar gólkirály a szünetben, csereként állt be Wales ellen, így 102. alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Ennyi válogatottságig felnőtt szinten még senki sem jutott el a magyar játékosok közül, a korábbi csúcsot az Aranycsapat legendás jobbfedezete, Bozsik „Cucu” József tartotta 101 találkozóval.

A mieink az Algarve Kupán korábban kikaptak Mexikótól, majd megverték 2-0-ra Portugáliát, így akár már egy Wales elleni döntetlen is elegendő lett volna a csoport második helyének megszerzéséhez. A hétfői mérkőzés ugyanakkor nem a tervek szerint indult, a szigetországiak már a negyedik percben megszerezték a vezetést – derül ki az mlsz.hu tudósításából.

A szünetben Vágó Attila szövetségi kapitány belenyúlt a taktikába, ez pedig eredményre vezetett, mivel Csiszár Henrietta fejesével sikerült egyenlíteni. A végeredmény 1-1 lett, ezzel megcsípte a C csoport második helyét a válogatott és a kilencedik helyért küzdhet.

Azért “csak” a kilencedik helyért, mert az A és B csoportban a világ élvonalához tartozó négy-négy csapat szerepel, és ezeknek a csoportoknak az első helyezettjei az 1., a másodikak a 3., a harmadikok pedig az ötödik helyért játszanak. A C csoport győztese az A és a B csoport “jobbik” utolsója ellen játszik a hetedik, míg a második – azaz a magyar válogatott – a “rosszabbik” utolsóval, azaz Izlanddal találkozik szerdán a kilencedik helyért.

„Az első félidőben ijedten, bátortalanul, megilletődve játszottunk, rá sem ismertem a csapatra az első meccsek bátor játéka után. A szünetben taktikát változtattunk, és a fordulás után mint ha kicserélték volna a csapatot, innentől már rólunk szólt a találkozó. Nagy csata volt a mai, ha az első félidőt nem rontjuk el, nyerhettünk volna, ha a helyzetek számát vesszük alapul, győzelmet szalasztottunk el. Ugyanakkor a döntetlennel is elégedettek vagyunk, mert sikerült megszereznünk a csoport második helyét, és a világ élvonalához tartozó riválissal játszunk a 9-10. helyért” – mondta Vágó Attila a szövetség honlapjának.

Eredmény – Algarve Kupa, C csoport

Magyarország – Wales 1-1 (0-1)
A magyar csapat gólszerzője: Csiszár (76.)

A magyar válogatott összeállítása: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Tóth I Alexandra, 88.), Tálosi Szabina, Vesszős Mercédesz (Sipos Lilla, 46.), Demeter Réka (Tóth II Alexandra, 14.) – Szarvas Alexandra (Pádár Anita, 46.), Smuczer Angéla (Szabó Boglárka, 63.), Gaál Tímea, Kaján Zsanett (Szuh Erika, 63.) – Csiszár Henrietta, Vágó Fanni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik