Foci

Henry minden bizonnyal újra az Arsenalban focizik

A londoniak rekorder futballistája ezúttal is kölcsönbe, a téli időszakra, pár hétre kerülhet az Arsenal csapatához New Yorkból.

376-228 – ez Thierry Henry statisztikája az Arsenalban. 376 mérkőzésen 228 gólt szerzett 1999 és 2007 között, ezzel minden idők legeredményesebb focistája a klubban.

A francia támadó állítólag kijelentette, hogy ismét szeretne az Arsenalban focizni, hasonlóan a tavalyi kölcsönidőszakhoz – írja a premiership.hu oldal. A New York Red Bulls játékosa január 1-jén érkezhet Londonba, és a 35 éves támadót a lehető legtovább foglalkoztatná Arsene Wenger, hiszen az Afrika-kupa miatt elveszít néhány játékost az Arsenal, többek között Gervinhót.

Az elmúlt idényben hat hetet töltött kölcsönben az Emirates-ben Titi (így becézik mostanság), most február közepéig maradna. Az Egyesült Államokban márciustól novemberig tart a szezon, éppen a hétvégén ért véget a Los Angeles Galaxy győzelmével.

Nem is akárhogyan tért egyébként vissza legutóbb Londonba Henry, hiszen idén január 7-én győztes gólt szerzett a Leeds United elleni FA Kupa-találkozón. Összesen 7 alkalommal lépett pályára, mindannyiszor csereként, összesen két gólt lőtt.

Henry jelenleg “nyaral”, december közepén utazik majd Londonba.

Arsene Wenger az újabb kölcsönszerződést szinte biztosra mondta, mellesleg áradozott még egy kicsit egyik kedvenc játékosáról: “Henry egy fantasztikus tehetség, nagyszerű pszichikai adottságokkal, fantasztikus technikai képességekkel, aggyal, ez mind együtt egységet alkot. A kezdetek kezdetén ez nem jelentkezett, de fokozatosan nőtt ki azzá, ami” – így Wenger, akinek egyébként van hosszabb távra is kiszemeltje a támadó szekcióba, méghozzá az Atletico Madrid játékosa, Adrian Lopez.

Henry egyébként a Red Bullsban 29 meccsen 15 alkalommal volt eredményes a szezonban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik