Foci

Testében csempészett petárdát a focihuligán

A szombaton félbeszakadt Dinamo Moszkva – Zenit Szentpétervár mérkőzés ügyében nyomoz a rendőrség, egy érdekes forgatókönyv is napvilágot látott.

Amint arról már mi is hírt adtunk, félbeszakadt a szombati Dinamo Moszkva – Zenit Szentpétervár rangadó az orosz labdarúgó-bajnokságban, miután egy pályára dobott petárda megsebesítette a hazaiak kapusát, Shunint.

A Huffington Post arról ír, hogy egyes felvételek tanúsága szerint egy női „szurkolót” keres a rendőrség. Arról, hogyan sikerült petárdát csempészni a Dinamo stadionjába, egy igen érdekes elgondolás látott napvilágot: állítólag a létesítmény női mosdójában több óvszert is találtak, így a rendőrök azt feltételezik, hogy a hölgyek valamelyik testnyílásukban csempészték be a pirotechnikai eszközt a lelátóra.

A tettes mindenesetre nem sok jóra számíthat: ha sikerül azonosítani, akkor akár 15 ezer 800 dollárra (bő 3 és félmillió forintra) is bírságolhatják, emellett kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethetik.

A Zenit mindenesetre tartja magát ahhoz, hogy még nem bizonyított, hogy szentpétervári szurkoló volt az elkövető. Az Orosz Labdarúgó Szövetség később dönt a mérkőzés sorsáról.

Videó – Shunin pórul járt a rangadón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik