Foci

Így látta Messi élete meccsét

A Bayer Leverkusent egymaga öt találattal keserítő Lionel Messi a történelmi tett után is szerényen nyilatkozott.

Nem lehet eleget foglalkozni Lionel Messi szerda esti produkciójával. Mint már írtunk róla, a Barcelona argentin zsenije öt gólt vállalt magára (ráadásul 364 nap után volt ismét eredményes hazai pályán a Bajnokok Ligájában – a szerk.) csapata 7-1-es győzelme során a Bayer Leverkusen ellen, ezzel pedig ő lett a BL történetében az első, aki ennyi találatot jegyzett egy meccsen.

A 24 esztendős klasszis ráadásul hamarosan átvehetei a vezetést a katalán sztárgárda örökös góllövőlistájának az élén. A két edző, Pep Guardiola és Robin Dutt már ódákat zengett a játékosról, ezúttal pedig Messi emlékszik vissza erre a felejthetetlen éjszakára.

„A legfontosabb, hogy ezzel a hét góllal egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Úgy léptünk pályára, hogy a negyeddöntőbe akarunk jutni és ez sikerült is. Mindig is azt vallottam, hogy örömteli, amikor kijön neked a lépés, de csakis akkor, ha az a kitűzött célokat szolgálja.


Élvezem a mostani időszakot, azt, ahogyan az argentin válogatottban ment (megszerezte pályafutása első mesterhármasát hazája színeiben – a szerk.) és ahogy most a klubomban megy a játék. Ami a leginkább boldoggá tesz az, hogy jól megy a csapatomnak, stílusosan nyerjük a meccseket”
– mondta szerényen az argentin aranylabdás.

Messi természetesen szót ejtett a negyeddöntőről is: szerinte ott már mindegy, kit kap ellenfeléül a Barca, aki eljut a legjobb nyolc közé, az nem véletlenül tart ott, ahol. A dél-amerikai csapattársáról, a BL-debütálása során duplázó Tellóról is ejtett pár kedves szót.

„Természetesen örülök neki, hogy így indított, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy tele vagyunk hasonlóan tehetséges fiatalokkal. Tello megkapta a bizalmat és élt vele, büszkék vagyunk rá.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik