Foci

Eltiltás másfél csapatnyi bundázó focistának

A Malajziai Labdarúgó Szövetség örökre száműzött egy edzőt, 18 különböző csapatbeli fiatal focista pedig 2-5 év eltiltást kapott bundázás miatt.

A bizonyítottnak tekintett vád szerint az érintettek a múlt évben, a 20 esztendőn aluliaknak kiírt Elnök Kupán adtak-vettek mérkőzéseket.

“Az ítélettel is demonstrálni szerettük volna: szövetségünknek eltökélt célja, hogy felszámolja labdarúgásunk rákfenéjét, remélem, mindenki levonja a tanulságokat” – nyilatkozta Ahmad Shah, a Malajziai Labdarúgó Szövetség alelnöke, hozzátéve, hogy még februárban valamennyi eltiltott nevét nyilvánosságra hozzák.

Tavaly három embert, köztük egy edző és egy szingapúri bukmékert vádoltak meg játékosok megvesztegetésével, akiknek akár 2300 dollárt is felajánlottak a 2010-es és 2011-es Elnök Kupa-meccsek befolyásolásáért. A bűnösök akár 20 évet is kaphatnak.

Egy másik esetben a malajziai hatóságok kilenc játékos körmére néztek rá egy januári bajnokival kapcsolatban. A focisták állítólag elismerte, hogy egy bukméker fejenként 30 ezer dollárt ajánlott nekik az adott meccs elvesztéséért. Az egyik játékos felfüggesztették.

Malajziában a fogadási csalás különösen érzékeny téma az 1994-ben kirobbant óriási bundabotrány óta, amiben 126 játékos volt érintett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik