Foci

Kaká: 22 ezer eurós percbér

Kaká kétmillió euróért játszik egy meccset a Real Madridban. Kidobott pénz.

Amikor 27 hónappal ezelőtt, 2009. június 8-án Kaká – vagy ahogy anyakönyvezték: Ricardo Izecson Dos Santos Leite – 64 millió euróért a Real Madridhoz szerződött, majd amikor Florentino Pérez június 30-án bemutatta a 2007-es aranylabdást a Bernabéu stadion 50000 őrjöngő szurkolójának, kevesen hitték, hogy a futballtörténelem legdrágább, s – eddig – legkevésbé megtérülő befektetéséről van szó.

Márpedig ez a helyzet, legalábbis ez tűnik ki a Madrid bosszantására minden lehetőséget megragadó barcelonai napilap, a Sport összeállításából.

Nos, lássuk a számokat. Kaká tehát 64 millió euróért szerződött a Milantól a Madridhoz, s az éves fizetése 9 millió euró, azaz havonta háromnegyed millió. A brazil támadó 27 hónapja a Madrid alkalmazottja, ennyi idő alatt 20 250 000 eurót vett fel bérként, ami az átigazolási díjhoz hozzácsapva összesen 84,25 millió eurós kiadást jelentett eddig a pillanatig a királyi klubnak.

Az eltelt 27 hónapban összesen 106 hivatalos mérkőzést játszott a csapat, ezekből negyvenkettőn vett részt a brazil, hatvannégyet kihagyott – negyvenötöt sérülés miatt, további tizenkilencet pedig azért, mert az edzője – Manuel Pellegrini, majd José Mourinho – nem játszatta. Ez azt jelenti, hogy minden egyes lejátszott meccséért 2,02 millió eurót tett zsebre, mindezt átszámítva az összesen lepergett 106 mérkőzésre annyit tesz, hogy mérkőzésenként 794,8 ezer eurót.

Más oldalról megközelítve: a Madridnak lejátszott meccsenként 2,02 millió euróba kerül Kaká, percenként 22 430 euróba. Mivel eddig két és fél idény alatt 16 gólt szerzett, egy gól ára 5 265 625 euróra – nem rossz…

A legutóbbi, Ajax elleni BL-meccsen végre hírnevéhez – árához! – méltóan futballozott a négy évvel ezelőtti, most 29 éves aranylabdás. Aitor Karanka, az eltiltott Mourinhót helyettesítő edző szerint Kaká újjászületett, és újra mosolyog – nos, éppen ideje volt, legalábbis madridi szempontból, hiszen eddig a futballtörténelem legrosszabb befektetése a brazil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik