Foci

NB 1, 26. forduló – beharangozó 2.0

Öt mérkőzést is rendeznek szombaton a Monicomp Ligában, a tabella utolsó négy helyezettje egymással találkozik.

A pénteki két összecsapás után (Győri ETO-Paks 1-1, Videoton-Kecskemét 2-2) ma megtartják a labdarúgó NB 1 26. fordulójának párosításából a mérkőzések zömét, így lesz mire figyelniük a honi labdarúgás szerelmeseinek.

Érdekesség, hogy az MTK-Szolnok és a Siófok-Haladás mérkőzésen a tabella legalsó negyedében tanyázó csapatok találkoznak egymással, így a mai nap után tisztább lehet a kép a kiesés elkerüléséért zajló harc szempontjából.

Ma szinte minden szem a fővárosra szegeződik, hiszen az MTK mérkőzése mellett a Vasas-Zalaegerszeg, az Újpest-Pápa és a Honvéd-Kaposvár találkozót is Budapesten rendezik.

Vasas-Híd – ZTE FC
Budapest, 15:00, Illovszky Rudolf Stadion, vezeti: Farkas Ádám

Elsőként Angyalföldön indul majd útjára a labda, az előző fordulóban Szolnokon diadalmaskodó Vasas újabb három ponttal gazdagodna. “Jó erőkből álló ellenféllel mérkőzünk, mégis egyértelműen a győzelemre törünk. Ehhez a Szolnokon elért sikerrel visszaszerzett önbizalom és a Debrecen elleni hazai vereség tanulságai adhatják a muníciót. A vendégek veszélyes középpályássorral és jó csatárokkal rendelkeznek, lesz mivel foglalkozniuk futballistáimnak” – vezette fel az összecsapást Komjáti András, a piros-kékek trénere.

A Zalaegerszeg ugyan legutóbb legyőzte a Siófok csapatát, mégsem mondható, hogy Csank János együttese túlzottan jó formában lenne. “A Vasas a tavasszal nagyon jó, a tartását mutatja, hogy a Debrecen elleni hazai vereség után idegenben nyerni tudott. Mi a Siófok ellen hoztuk a kötelezőt, bár tapasztalhattuk, hogy az ilyen győzelmek sokszor a legnehezebbek” – nyilatkozta a dobogóért harcoló Zete vezetőedzője.

Újpest FC – Lombard Pápa
Budapest, 17:30, Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Oláh Gábor

Az Újpest kedden kisebb meglepetésre nyerni tudott Szombathelyen, előtte pedig a Zalaegerszeget fektették két vállra, így a Pápa elleni hazai találkozón is a győzelem lehet a cél. “A tavasszal sokat bosszankodtunk, hogy bár játékban nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de ez eredményekben nem igazán látszódott meg. Most végre eredményes hetet zártunk, hiszen sikerült nyernünk a Zalaegerszeg és a Haladás ellen is, ami leginkább annak köszönhető, hogy az érthetetlen szolnoki vereség után sem ijedtek meg a játékosok. A Pápa ellen azzal a szemlélettel és azzal a felfogással kell pályára lépnünk, ahogy azt tettük a Zalaegerszeg és a Haladás ellen, és akkor hazai pályán behúzhatjuk a meccset. A csapat megkönnyebbült, sokkal felszabadultabban jönnek az edzésekre a játékosok, ez a két győzelem hangulatilag nagyon sokat jelentett a csapatnak” – mondta Mészöly Géza vezetőedző.

Hazai győzelem esetén a két csapat helyet cserélne a tabellán, így nem csoda, hogy a Győr elleni hétközi siker után Véber György tovább tüzeli a pápai együttest. “Meccsek előtt nem szoktam ilyet mondani, de most minden áron azt sugallom a csapatnak, hogy győzni kell, győzni kell, győzni kell. A Győr elleni meccs nagyon jól sikerült két nappal a Videoton elleni meccs után. Ha Újpesten győznénk, akkor nagyon rendben lenne a történet a számunkra az utolsó négy meccsre. Ha nem kapunk ki, akkor magunk mögött tartanánk az Újpestet, ami óriási lökés lenne hajrára”.

MTK Budapest – Szolnoki MÁV
Budapest, 18:00, Hidegkuti Nándor Stadion, vezeti: Szabó Zsolt

Létfontosságú a győzelem az MTK számára a szinte reménytelen helyzetben lévő Szolnok ellen, hiszen Garami József csapata a forduló előtt három ponttal le van maradva a még bennmaradást jelentő 14. pozíciótól. “A Szolnok nagyon jól szerepel tavasszal, télen öt-hat poszton cseréltek játékost, jól védekeznek, és ebből építik fel támadásaikat. Ez azonban nem számít, hiszen nekünk mindenképpen meg kell nyernünk a mérkőzést” – adta ki az ukázt a szakmai igazgató. Az MTK hiába vezetett szerdán Debrecenben, végül 3-1-re kikapott.

A Vasas elleni hazai vereség után a Szolnok továbbra is hatpontos lemaradásban van mai ellenfelétől, így talán az utolsó utáni lehetőségüket ragadnák meg. “Most a hazai vereségünk után, nem sok időt töltöttünk a szomorkodással, hanem egyből azzal foglalkoztunk, hogy hétvégén ezt a csorbát próbáljuk kiköszörülni. Az MTK-hoz látogatunk, ahol egy kiélezett mérkőzésen szeretnénk az elveszített hazai pontokat pótolni” – nyilatkozta Simon Antal vezetőedző.

BFC Siófok – Szombathelyi Haladás
Siófok, 18:00, BFC Siófok Stadion, vezeti: Németh Ádám

Az üldözők elől hazai pályán menekülne a tizennegyedik Siófok, a Balaton-partiakhoz a közvetlenül előttük álló, a szezon során eddig három ponttal többet gyűjtő Haladás látogat. Horváth Károly vezetőedző az NB1.hu kérdésére elmondta, reményei szerint nem bénítják majd le magukat, mint az előző hazai találkozójukon (1-1 a Szolnok ellen). Hozzátette, ellenfelük nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, és bár kissé kiszámíthatatlanok, de jól motivált csapatról van szó.

A Haladásnak az Újpest elleni hazai zakó után azzal is meg küzdenie, hogy Halmosi Péter és Kenesei Krisztián eltiltás, Molnár Balázs, Schimmer Szabolcs, Nagy II. Gábor és Szvoboda Szabolcs sérülés, Csontos Zoltán pedig betegség miatt nem áll rendelkezésre. “Eléggé elfogytunk. Talán ennyire nehéz helyzetben még sohasem voltam edzői pályafutásom során, mint most. Próbáltam azt sulykolni a játékosaimba, hogy a rengeteg hiányzónk ellenére a legerősebb Haladás 11 lép pályára Siófokon. Vannak a keretünkben olyan játékosok, akik eddig is bizonyítani szerettek volna, most itt a lehetőség” – nyilatkozta Aczél Zoltán vezetőedző.

Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi
Budapest, 18:00, Bozsik József Stadion, vezeti: Radványi Ádám

A Honvéd legutóbb Kecskeméten kikapott, most otthonukban javíthatnak a harmadik helyen álló Kaposvár ellen. Supka Attila mindenesetre nehéz összecsapásra számít: “A Kaposvár egy jól összerakott csapat, ezért nem lesz könnyű dolgunk holnap. Bízom benne, hogy megmarad az a lendület, ami a legutóbbi három győztes mérkőzésen jellemezte a csapatot, és eredményesek tudunk lenni. Mi mindent meg fogunk tenni ezért” – mondta a piros-feketék vezetőedzője a honvedfc.hu-nak.

A szerdán a Ferencvárost legyőző Rákóczi részéről Sisa Tibor az NB1.hu-nak kiemelte, ellenfelük erős, masszív és szervezett csapat, de bízik benne, hogy játékosai egymásért küzdve, harcosan és koncentráltan veszik majd fel a küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik