Foci

A végén húzta be a Pápa és a Kecskemét

A Győr és a Honvéd vesztesen hagyta el a pályát a labdarúgó NB 1 25. fordulójában.

Pápán két olyan csapat találkozott egymással, akik közül egyik sem lehetett túlzottan elégedett a hétvégén nyújtott teljesítményével, hiszen míg a mostani pályaválasztó a Videoton ellen kapott egy négyest, a Győri ETO 2-0-ás előnyről ikszelt a Haladás ellen.

Sok izgalom nem érte a nézőket az első 45 percben, a győri Aleksidze kapufája volt a leginkább említésre méltó esemény, de gólt nem tudtak szerezni a csapatok.

A második félidőben Bárányos kapufája jelezte, hogy a három pontra hajtanak a hazaiak, majd a 65. percben ismét Bárányos próbálkozott, ekkor azonban már a kapuban kötött ki a labda (1-0).

Amikor már szinte a markukban érezték a három pontot a pápaiak, Lasha Totadze 18 méterről szabadrúgásból egyenlített (1-1), ám a 92. percben Maric indult meg, és újra vezetéshez – ezzel pedig a három ponthoz – juttatta csapatát (2-1).

Kecskeméten nagyon jól sikerült az elmúlt hét, Tomiszlav Szivics együttese először a magyar Kupa elődöntőjében 5-1-re nyert a Zalaegerszeg ellen, majd bajnoki mérkőzésen 4-1-re győzte le a Kaposvárt. A vendég Honvéd sem panaszkodhatott a formájára, legutóbbi három összecsapását megnyerte Supka Attila csapata.

A hazaiak távoli lövésekkel próbáltak veszélyeztetni, Tököli, Foxi és Cukic is próbálkozott. Közel fél óra elteltével Mohl tűzött rá egy szabadrúgást csaknem harminc méterről, a labda a bal felsőbe csavarodott, nagyszerű gól volt (1-0).

Szinte a fordulásból egyenlített a Honvéd: Ribánszki paskolt középre egy középre tett labdát, az érkező Zelenka az üres kapuba passzolt (1-1). Akár vezethetett is volna a vendéggárda, Ivancsics fejelhetett közelről, de nem találta el a kaput.

Negyed órával a mérkőzés vége előtt a kecskeméti Vujovic lövése a kapufán csattant. A 84. percben Ebala fejelhetett közelről, a labda Sadjóra, onnan pedig saját kapujába pattant (2-1), így újra vezetett a Kecskemét, most pedig már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Eredmények – Monicomp Liga, 25. forduló
Pápa, Perutz Stadion, 1800 néző, vezette: Alvaro Garcia Miquel (chilei)
Lombard Pápa – Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Supic, Németh M. – Zulevs, Gyömbér, Bárányos, Heffler N. (Bali a szünetben) – Rebryk (Quintero 80.), Maric. Vezetőedző: Véber György
Győr: Stevanovic – Babic, Fehér Z., Stanisic, Totadze – Koltai (Ji-Paraná 66.), Kiss M., Pilibaitis (Trajkovic 74.), Dinjar – Dudás (Ceolin a szünetben), Aleksidze. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Bárányos (65.), Maric (92.) illetve Totadze (88.)
Sárga lap: Zulevs (30.), Rebryk (42.), Quintero (82.), Bárányos (88.), illetve Dinjar (16.), Babic (22.), Pilibaitis (68.), Totadze (74.)
Piros lap:
Kecskemét, Széktói Stadion, 3000 néző, vezette: Farkas Ádám
Kecskeméti TE-Ereco – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Kecskemét: Rybansky – Alempijevic (Petrus 78.), Radanovic, Balogh B., Mohl – Bori (Dosso 57.), Cukic, Ebala, Litsingi (Vujovic 65.) – Foxi, Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Sorin, Debreceni, Hajdú – Moreira (Sadjo 53.), Horváth, Hidi, Ivancsics – Bright (Danilo 27.), Zelenka (Nagy G. 80.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Mohl (27.), Sadjo (85. – öngól) illetve Zelenka (28.)
Sárga lap: Cukic (38.) Tököli (76.) Vujovic (78.), illetve Zelenka (38.) Nagy G. (84.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik