Foci

Ferenczi-góllal nyert a Vasas

A sereghajtó Szolnok otthonában győzött a Vasas-Híd együttese a labdarúgó NB 1 25. fordulójában.

Kiesési rangadót rendeztek Szolnokon a labdarúgó Monicomp Ligában, de a kijelentés a papírforma alapján nem teljesen helytálló. A szolnokiak 18 pontjukkal már nagyon nehéz helyzetben vannak, a Vasas 32-t gyűjtött mindeddig, így még izgulhat.

A Vasas az előző körben 5-1-re kapott ki odahaza a Lokitól, a Szolnok pedig a Siófok otthonában ért el egy 1-1-es döntetlent.

Alig telt egy negyed óra a találkozóból, amikor megszerezte a vezetést a Vasas. Lázok végzett el szabadrúgást, a hosszú oldalon érkezett Ferenczi, a támadó közelről a kapuba passzolta a labdát (0-1). Akkor már túl volt egy cserén az egykoron a Vasasban szereplő Simon Antal, Tchamit sérülés miatt kellett lehoznia.

A tavasszal jól szereplő hazaiak nem találták az ellenszerét az angyalföldiek szervezett játékának, az első félidőben egyáltalán nem jelentettek veszélyt Németh kapujára. Csak a második játékrész végén jutottak el a kapuhoz: a 70. percben egy szabadrúgás után Fitos lőtte a lasztit Némethbe. Ez volt a legnagyobb lehetsőége a Szolnoknak, amely vereségével alighanem végleg megváltotta jegyét az NB II Keleti-csoportjába.

A Vasas pedig felugrott a 7. pozícióba.

Eredmény – Monicomp Liga, 25. forduló:
Szolnok, 1000 néző, vezette: Takács
Szolnoki MÁV FC – Vasas-Híd 0-1 (0-1)
Szolnok: Melnicenko – Milicic, Máté, Djuorvic, Vukomanovic – Fitos, Némedi, Szalai (Gosic, a szünetben), Tchami (Ngalle, 18.) – Zsolnai (Antal, 78.), Jokic. Vezetőedző: Simon Antal.
Vasas: Németh – Kulcsár, Mileusnic, Gáspár, Katona – Lázár, Kovács, Lisztes (Németh, 88.), Rezes, Szilágyi (Ponczók, 80.) – Ferenczi, Lázok (Arsic, 73). Vezetőedző: Komjári András.
Gólszerző: Ferenczi (19.)
Sárga lap: Vukomanovic (51.), Jokic (63.), Fitos (85.), illetve Szilágyi (39.), Gáspár (62.), Ponczók (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik