Foci

Az Inter sebzett vadként eshet neki a Schalkénak

A milánóiak szombaton kiadós verést szenvedtek a városi derbin, a BL-ben viszont újra bizonyítanának.

Azt már a sorsolás után is hangoztatták a címvédő olaszok képviselői, hogy egyáltalán nem szabad lebecsülni a nyolcaddöntőben a Valenciát búcsúztató Schalke együttesét, de szurkolóik többsége ennek ellenére biztos továbbjutást vár Zanettiéktől.

A milánói kék-feketék hétvégén nagy esélyt szalasztottak el az olasz bajnokságban, egy Milan elleni győzelem esetén ugyanis átvették volna a vezetést a tabellán, ehelyett a 3-0-ás zakó után még a Napoli is megelőzte őket.

“Biztos vagyok benne, hogy a játékosaim megfelelően fognak reagálni erre a vereségre” – fogalmazott Leonardo, az Inter mestere már a Schalke elleni meccsre készülve. Diego Milito, a csapat támadója elmondta, a Milan elleni mérkőzés már a múlt, már csak a németek elleni összecsapásra koncentrálnak.

Azt Ralf Rangnick, a Schalke vezetőedzője is kiemelte, hogy az Inter a derbin elszenvedett vereség után minden bizonnyal nagyon motivált lesz, de azért reményei szerint csapata megpróbál majd meglepetést okozni.

Hogy Raúlék továbbra is folytatják-e BL-remeklésüket, egyelőre nem tudni, mindenesetre Manuel Neuer, a németek válogatott kapusa már tudni véli a siker receptjét: “Az Inter tipikus olasz csapat, védekező felfogásban játszanak, de rajtunk múlik, hogy ne jussanak területhez. Nagyon jól tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen típusú futballt” – fogalmazott.

A múltbéli emlékek nyomasztólag hathatnak a taljánokra, mivel a Schalke 1997-ben – büntetőkkel – az UEFA Kupa döntőjében legyőzte az Internazionalét. Az is tény viszont, hogy a német együttes meg legutóbbi négy olaszországi vizitje alkalmával mind a négy meccsét elvesztette.

A játéknap másik találkozóján a Real Madrid fogadja a Tottenham Hotspur gárdáját.

Bajnokok Ligája negyeddöntők, a keddi program:

Internazionale (olasz)-FC Schalke 04 (német) 20:45
Real Madrid (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol) 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik