Foci

BL: mindenki a másikat dicséri

A sorsolás után megszólalók bíznak saját csapatukban, de senki sem mehet biztosra.

Ma délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, és ahogy ilyenkor már csak lenni szokott, egyelőre mindenki bizakodó, de egyben elismeri ellenfele erősségeit is.

A Chelsea – Manchester United párosítás kapcsán sokan megemlítik, hogy a londoniak visszavághatnak a 2008-as moszkvai döntőben elszenvedett vereségért, Carlo Ancelotti szerint viszont nem érdemes a múlttal foglalkozni. “Nem vagyok boldog, de nem vagyok csalódott sem. Realista vagyok” – kommentálta a sorsolást a Chelsea vezetőedzője, aki természetesen nehéz összecsapásokra készül, de szerinte már egyik csapat sem lepheti meg a másikat.

Javier Hernandez, a United csatára szerint csapata számára előny lehet, hogy a második mérkőzést Manchesterben játsszák. A bajnokságban március 1-jén találkozott a két sztárgárda, akkor a Chelsea hazai pályán 2-1-re nyert.

Pár héten belül akár négy El Classico is összejöhet, amennyiben a Real Madrid túllép a Tottenham csapatán, valamint a Barcelona is bejut az elődöntőbe. Miguel Pardeza, a királyi gárda sportigazgatója szerint nehezebb is lehetett volna a sorsolásuk, de londoni ellenfelük egyáltalán nem lesz könnyen megoldható feladat.

A párharc mindenesetre pikáns lesz Rafael van der Vaart számára, aki a Realtól igazolt a Tottenham csapatába. A holland középpályás a sorsolás után elmondta, reménykedett benne, hogy a madridiakat kapják ellenfélnek, szerinte fantasztikus lesz újra pályára lépni a Bernabeuban. Hozzátette, biztos benne, hogy van esélyük nagynevű ellenfelük ellen.

Majdnem mindenki szerette volna elkerülni a Barcelonát, akiket végül a Sahtar Donyeck kapott ellenfélnek. A katalánok vezetőedzője szerint a sorsolás jó, de nem szabad lebecsülni az ukrán csapatot. Pep Guardiola felidézte, hogy a 2009-es Európai Szuperkupát csak nagy nehézségek árán tudták elhódítani a Sahtar ellen.

Sokan már szinte biztos kiesőként tekintenek a nyolcaddöntőben a Rómát búcsúztató ukránokra, ők azonban nem fogják könnyen adni a bőrüket. “Ha mi nem tudjuk legyőzni őket, ki más fogja?” – viccelődött Serhy Palkin, a klub általános igazgatója. Szerinte bár a Barcelonának nagy esélye van megnyerni a trófeát, csapata nem fogja feltenni a kezét még a pályára lépés előtt.

A címvédő Inter viszonylag könnyebbnek mondható ellenfelet kapott, a Schalke ellen kell megküzdeniük a négy közé jutásért. A klubot képviselő Ernesto Paolillo megjegyezte, örülnek, hogy a Barcelonát és a Real Madridot elkerülték. Ennek ellenére nem dőlhetnek hátra, hiszen aki eddig eljut, az mindenképpen jó csapat, ráadásul ezek a mérkőzések meglepetéseket is rejtegethetnek – tette hozzá.

A Schalke mindenesetre valóban meglepetésre készül, Manuel Neuer csapatkapitány szerint legalábbis nem lehetetlen küldetés kiütni a címvédőt, persze azt azért ő is hozzátette, hogy nehéz mérkőzésre számít.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseit április 5-6-án, a visszavágókat 12-13-án rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik