Foci

Rudolfék idegenben diadalmaskodtak

A sereghajtó Bari Parmából hozta el a három pontot. A Lecce megállította az Udinesét az olasz bajnokság mai fordulójában.

A szinte kilátástalan helyzetben lévő Bari a 64. percben jutott előnyhöz a Parma otthonában, Parisi szabadrúgásból szerzett találatánál még a kezdőként szerepet kapó Rudolf Gergely is a pályán volt, a magyar csatárt végül a 72. percben cserélték le. A Juventusnál gólképtelen, de az új csapatában megtáltosodó Amauri a vége előtt nem sokkal fejjel egyenlített, de Alvarez a 92. percben ismét a vendégeket juttatta előnybe, erre pedig már nem érkezett válasz.

Az utóbbi hetekben parádézó Udinese ezúttal Leccébe látogatott, de a friuliak nem tudtak felzárkózni az Inter mögé. A hazaiak nyerőembere Bertolacci volt, az ő két gólja döntött a második félidőben. A fekete-fehérek az eredménytől függetlenül továbbra is negyedikek, míg a Leccének jól jöttek a bravúrpontok a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

Nagy verésbe szaladt bele a Palermo a déli rangadón, a Catania a gól nélküli első félidő után négyszer volt eredményes a második játékrészben.

A Fiorentina hiába fordított a Cesena otthonában, a hazaiak Caserta révén a vége előtt nem sokkal egyenlíteni tudtak. A Genoa hazai pályán szenvedett vereséget a Cagliari ellen, míg a Chievo-Sampdoria összecsapáson nem született gól.

Eredmények:

Catania – Palermo 4-0 (0-0)
gólszerzők: Balzaretti (48.-öngól), Bergessio (61.), Ledesma (67.), Pesce (77.)

Cesena – Fiorentina 2-2 (1-1)
gólszerzők: Jimenez (18.), Caserta (87.) illetve Gilardino (35.), Montolivo (69.)

Chievo – Sampdoria 0-0

Genoa – Cagliari 0-1 (0-1)
gólszerző: Acquafresca (16.)

Lecce – Udinese 2-0 (0-0)
gólszerző: Bertolacci (48., 65.)

Parma – Bari 1-2 (0-0)
gólszerzők: Amauri (80.) illetve Parisi (64.), Alvarez (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik