Foci

Az Inter mentheti meg az olaszokat

A Bajnokok Ligája címvédője az utolsó talpon maradt itáliai csapat a nemzetközi kupákban, de ők is hátrányból utaztak Münchenbe.

Ma este újabb két csapat kvalifikálja magát a BL legjobb nyolc együttese közé, az egyik összecsapás ráadásul a sorozat tavalyi döntőjének “visszavágója” lesz. A Bayern München otthonában fogadja az Intert, és a Milánóban elért 1-0-ás siker után csalódásként élnék meg a bajorok szurkolói, ha nem ejtenék ki a sorozat címvédőjét.

Az Inter Olaszország utolsó reménye, a Roma és a Milan búcsúja után már csak a kék-feketéknek van esélyük arra, hogy valamelyest megmentsék a Serie A becsületét. Tavaly pont a milánóiak voltak azok, akik döntőbeli győzelmükkel megtartották a négy olasz BL-helyet, de idén már ők sem segíthetnek: 2012-től már a Bundesliga negyedik helyezettje kap lehetőséget a legnagyobb európai nemzetközi kupában a bizonyításra, míg az olaszoknak be kell érniük három indulóval.

A milánóiaknak pénteken a Brescia otthonában csak egy pontot sikerült szerezniük, míg a Bayern hazai pályán 6-0-ra legázolta a Hamburgot. Ennek ellenére hazája bajnokságában sokkal jobban áll Leonardo csapata, a Milan mögött öt pontos lemaradással a bajnoki címért küzdenek, míg a Bayern 16 ponttal a Dortmund mögött túlzottan nem álmodozhat a Salátástálról.

Az olaszok mestere bizakodó volt a találkozó előtt, Leonardo ígérete szerint csapata mindent meg fog tenni a továbbjutásért. Mint mondta, megígérni semmit nem lehet a futballban, de nem gondol a kiesésre.

Louis van Gaal, a bajorok – nyáron távozó – vezetőedzője szerint az előny ellenére nagyon óvatosnak kell lenniük, mert ellenfelük jó erőket képvisel. Kiemelte, játékosainak főleg a nyitó percekben kell összpontosítaniuk, így felmérhetik az Inter taktikáját, majd válaszolhatnak rá.

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester United fogadja a Marseille csapatát. Az első találkozó gól nélküli döntetlenje után nagy meglepetés lenne, ha az angolok nem tudnák a maguk javára fordítani a párharcot.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, a mai program:

Bayern – München – Internazionale 20:45
Manchester United – Marseille 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik