Foci

BL: Milánóban nyert a Bayern

Gomez a 90. percben döntött a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A Manchester United Marseille-ben ikszelt.

Az első félidő elején előnybe kerülhetett volna az Inter, Ranocchia azonban a kapu mellé célzott, majd a Bayern vette át a kezdeményező szerepét, a németek szépen tartották a labdát és a széleken próbálták megbontani a milánói védelmet. Bő negyedóra elteltével felhördült a publikum, Eto’o tört be a tizenhatoson belülre majd elesett védője szorításában, a találkozót dirigáló Kassai Viktor azonban határozottan továbbot intett.

A félidő további részében is inkább a München diktálta a tempót, többet tartózkodtak a csapatok az olasz tizenhatos előterében, a gól azonban csak nem akart jönni.

Fordulás után a Bayern még harapósabb játékra váltott, Robben pedig közel járt a vezető gólhoz, azonban közelről, ám kissé kisodródott helyzetből, jobb lábbal leadott lövése a kapufán csattant. A túloldalon Kraftnak kellett nagyot védenie, Eto’o löketét hatástalanította, a kipattanót Cambiasso durrantotta fölé ígéretes helyzetből.

Összességében a Bayern próbálkozott többet, a labda azonban rendre elkerülte Julio Cesar kapuját, majd Thiago Motta fejében volt a döntés, Kraft azonban a helyén volt a szöglet után. Kisvártatva Eto’o is betalálhatott volna egy szabadrúgás után, lövése azonban egy bevetődő védőről ha centikkel is, de a kapu mellé pattant.

Már azt hihettük, 0-0 lesz a vége, ekkor azonban Julio Cesar rossz helyre ütötte a labdát Sneijder távoli lövése után, Gomez lecsapott a játékszerre és a vert hálóőr mellett a gólvonal mögé lőtt, 1-0-ra nyert a Bayern München és előnyből várhatja a visszavágót.

Mindeközben a Manchester United Franciaországba látogatott, a regnáló francia bajnok Olympique Marseille látta vendégül Sir Alex Ferguson gárdáját. Az első felvonásban mindent beleadtak a csapatok, nagy volt a küzdelem, ugyanakkor nem alakultak ki nagy helyzetek, így nem volt meglepő, hogy 0-0-nál érte a csapatokat a félidő.

A második félidőben sem történt nagy változás, a két együttes nagyjából ugyanannyit adott ki magából, a védelmek pedig jó napot fogtak ki, nem hagyták érvényesülni a támadókat, 0-0 lett a találkozó vége.

Eredmények:
Inter – Bayern München 0-1 (Gomez 90.)
Marseille – Manchester United 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik