Foci

A Barcelona kiverte az Arsenalt

Egygólos hátrányból indult a katalán csapat, és egy furcsa meccsen kivívta a továbbjutást, csakúgy, mint a Sahtar.

Ahhoz képest, hogy vészmadarak tömege repdesett az Arsenal háza táján, a végén csak összedrótozták Cesc Fabregast és Robin Van Persie-t is, így mindketten kifutottak a gyepre a Nou Campban, a hatalmas téttel bíró összecsapásra.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsét 2-1-re nyerte meg az Arsenal. Éppen Van Persie, valamint Arsavin góljával fordítottak az Emirates-ben az angolok.

A Barcelonából hiányzott Puyol, Guardiola viszont ott ült betegeskedése ellenére a kispadon.

Ha már sérültek: a 18. percben az Arsenal kapusát, Szcesnyt kellett lecserélni, mert Dani Alves szabadrúgásának kivédésekor megsérült az egyik ujja, helyére Almunia állt be.

Az első félidő emellett a játékvezetőről szólt: a 33. percben Messi buktatásáért nem ítélte meg a jogosnak tűnő 11-est, majd nem tudta megfékezni az indulatokat. Van Persie és Abidal esett egymásnak, lapot nem osztott, később Van Persie törlesztéséért már igen.

A sok sérülés miatt 5 perc hosszabbítása volt az első félidőben. Ennek harmadik percében Messi szerezte meg a lélektanilag fontos gólt: Iniesta passzából először átemelte a labdát Almunia felett, majd a kapuba talált – 1-0!

Íme, a Barcelona vezető találata:

Az 53. percben jött el a meccs első fordulata: a semmiből egyenlített az Arsenal: Nasri szögletét Busquets fejelte saját kapujába – 1-1!

Az egyenlítő gól:

Az 56. percben jött a második: Van Persie sípszó után rúgta el a labdát, és mivel neki már volt egy sárgája, és kapott még egyet, kiállította Busacca játékvezető.

A 69. percig bírta 10 emberrel az Arsenal, Xavi Iniesta passzából továbbította a labdát Almunia kapujába, ezzel hosszabbításra állt a párharc – 2-1.

Már a Barca vezetett:

Két perccel később Koscielny buktatta Pedrót, Busacca tizenegyest ítélt, melyet Messi értékesített – már a Barcelona állt továbbjutásra!

A meccs utolsó gólja:

Tegyük hozzá, nem érdemtelenül, ugyanis a londoniak gyakorlatilag nem lőttek kapura a meccsen. Bendtner ezt megtehette volna a 87. percben, de nem tudta átvenni a labdát.

A végén már képtelen volt a megújulásra az Arsenal, így ismét búcsúzni kényszerült a Barcelonával szemben.

A másik meccsen eleve 3-2-es előnyből várhatta a történelmi továbbjutást az ukrán Donyeck, és Mircea Lucescu csapata el is érte ezt. Az elején vezetést szerzett, és mivel Borriello az első félidő közepén büntetőt hibázott, lélektanilag sem volt már visszaút a Romának.

Már csak azért sem, mert a 41. percben Mexest kiállította a játékvezető (az már már kérdés, hogy Howard Webb játékvezető később De Rossit nem küldte le, amiért Srna-t lekönyökölte). Jött is a második gól Willian részéről az 58. percben.

A kegyelemdöfést a 87. percben adta meg Eduardo, így a Donyeck kiütötte a Romát, és története legjobb eredményét elérve a legjobb nyolc közé jutott a Bajnokok Ligájában.

A Donyeck első gólja:

A második:

A harmadik gól:

Eredmények – Bajnokok Ligája:

Barcelona – Arsenal 3-1 (1-0)
gólok:
Messi (45+3., 72. – utóbbi 11-esből), Xavi (69.), illetve Busquets (53., öngól)
kiállítva:
Van Persie (56.)

Sahtar Donyeck – AS Roma 3-0 (1-0)
gólok:
Hübschman (18.), Willian (58.), Eduardo (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik