Foci

Rudolf gólja pontot ért a Milan ellen

Nagy meglepetésre a sereghajtó Bari a magyar támadó góljának köszönhetően idegenben pontot lopott a Serie A listavezetőjétől.

A Milan hétközben kiesett a Bajnokok Ligájából, a bajnokságban viszont a forduló előtt öt pontos előnye volt, ráadásul annak tudatában léphetett pályára, hogy az üldöző Inter pénteken csak döntetlenre volt képes Bresciában. Egy mai győzelemmel a piros-feketét hét pontos előnyre tehettek volna szert a városi riválissal szemben.

A Bari helyzete kilátástalannak tűnik, a 28. forduló után sereghajtóként 12 ponttal voltak lemaradva a még bentmaradást jelentő pozíciótól. A délieknél a kezdőcsapatban kapott helyet a volt debreceni támadó, Rudolf Gergely. A hazaiak a Robinho, Pato, Ibrahimovic támadótrióval vetették magukat a küzdelembe.

A tabellán mutatkozó hatalmas különbség ellenére nem vezetett veretes rohamokat a Milan, talán Ibrahimovic kapura bombázott szabadrúgása volt a legnagyobb lehetőségük, amit a vendégek kapusa üggyel-bajjal, de kiütött.

Nagy meglepetésre a 39. percben Rudolf Gergely találatával megszerezte a vezetést a Bari: Almiron végzett el trükkösen egy szabadrúgást, a sorfal mögé bemozgó magyar játékoshoz tálalt, aki a labdaátvétel után teketóriázás nélkül kilőtte a hosszú sarkot.

A második játékrész elején észbe kapott a Milan és beszorította a vendégeket. Robinho gólt is lőtt, de les miatt érvénytelenítették a találatot, majd Allegri beküldte Cassanót a brazil helyére. A 60. minutumban Ibrahimovic is betalált, az ő gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Rudolf Gergelyt a 68. percben lecserélték, Kopunek állt a helyére. A hazaiaktól főleg Ibrahimovic próbálkozott az egyenlítéssel, de gólképtelen maradt, sőt, meglehetősen nehéz helyzetbe hozta a csapatát, amikor egy légi párharc után hátulról megütötte védőjét, amiért egyből villant a piros.

A 83. percben emberhátrányban is kiegyenlített a Milan: Antonini beadása üresen találta Cassanót, az olasz válogatott csatár kapásból lőtt korábbi csapata kapujába. A piros-feketék tovább próbálkoztak, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük, maradt az 1-1.

Rudolf és Cassano gólja:

Eredmény, Serie A, 29. forduló:

Milan – Bari 1-1 (0-1)
gólszerző: Cassano (83.) illetve Rudolf (39.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik