Foci

Hét akadémista a Honvéd első keretében

A Magyar Futball Akadémián idén végzős az első korosztály, és több fiatal tavasszal már a Kispest első csapatának keretével készül.

“Négy korcsoportban versenyeznek az akadémia együttesei, és valamennyi vezeti a bajnokságát, de az igazi siker nem ez, hanem ha kikerülő játékosaink a felnőtt csapatban is megállják a helyüket” – mondta Szalai László, az MFA igazgatója a kispesti klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. “Az első korosztály most készül az érettségire, és közülük öten kerültek az első csapathoz, továbbá ketten az eggyel fiatalabb korosztályból is bemutatkozhatnak az élvonalban”.

Supka Attila vezetőedző szerint a szakmai célkitűzés, hogy a nyolcadik helyről lépjenek előre a bajnokságban, míg a Magyar Kupában szeretnék kiharcolni a végső győzelmet. Elmondása szerint jól sikerült a nyolchetes felkészülés, melynek során nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő fizikai állapot elérésére. Hozzátette: az MTK elleni idénynyitón lesz olyan, aki a kezdő tizenegyben kap helyet.

George F. Hemingway tulajdonos úgy véli, az csak 3-4 év múlva derül ki, hogy milyen munkát végeztek, mert nem az utánpótlás-bajnokságok megnyerése a végső cél. Elárulta, akkor lenne igazán elégedett, ha öt esztendő múlva a felnőtt csapatot kizárólag az akadémiáról kikerült fiatalok alkotnák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik