Foci

Messi és Pastore az argentin keretben

A Barcelona és a Palermo klasszisa is helyet kapott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő dél-amerikaiak keretében.

Sergio Batista megbízott – de az eredmények alapján hamarosan „véglegesített” – argentin szövetségi kapitány kijelölte a Japán elleni október 8-i találkozóra készülő keretét. A szakember annak ellenére beválogatta a sérült Lionel Messit is, hogy a katalán klub csillaga bokasérülése miatt egyelőre harcképtelen.

Messi az Atlético elleni hétvégi bajnokin szenvedett csúnya bokasérülést azt követően, hogy a madridiak védője, az azóta két meccsre eltiltott Tomas Ujfalusi igencsak „megdorgálta”. Beválogatása több kérdőjelt is felvet, egyben kiválthatja a Barcelona edzőjének, Pep Guardiolának a nemtetszését is – utóbbi inkább azt szeretné, ha a játékos pihenne.

Batista listáját az argentin szövetség hivatalos honlapján (afa.org.ar) is megerősítette. Messi mellett több feltörekvő fiatal – elsősorban a palermói Javier Pastore – is tagja a társaságnak, míg a vb után „visszakerülők” közül a spanyolok ellen remeklő Andres D’Alessandro valamint a Getafe kapusa, Oscar Ustari is meggyőzték mesterüket a közös munkát illetően.

Az argentin keret
Kapusok:
Oscar Ustari (Getafe), Mariano Andujar (Catania), Sergio Romero (Alkmaar)
Védők: Gabriel Milito (Barcelona), Javier Zanetti (Inter), Walter Samuel (Inter), Nicolas Burdisso (Roma), Pablo Zabaleta (Manchester City), Martin Demichelis (Bayern Münhen), Gabriel Heinze (Marseille)
Középpályások: Angel Di Maria, Fernando Gago (mindkettő Real Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Jose Sosa (Napoli), Esteban Cambiasso (Inter), Mario Bolatti (Fiorentina), Javier Pastore (Palermo), Andres D’Alessandro (Internacional), Nicolas Gaitan (Benfica)
Csatárok: Gonzalo Higuain (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Atlético Madrid), Diego Milito, (Inter), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tévez (Manchester City)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik