Bilincsbe verték a reptéren Olekszandr Uszik vitathatatlan bokszbajnokot

A sportoló szerint félreértés történt, ami hamar megoldódott.

Lengyelországban rövid időre őrizetbe vették Olekszandr Uszik vitathatatlan, nehézsúlyú bokszvilágbajnokot, aki decemberben ismét ringbe lép Tyson Fury ellen. Az ukrán bokszoló Krakkóból utazott volna Spanyolországba – mivel az ESPN szerint Valenciában fog felkészülni a brit klasszis elleni visszavágóra –, ám őt és edzőjét, Szergej Lapint nem engedték fel a repülőre, mivel

a légitársaság illetékesei szerint nem voltak utazásra alkalmas állapotban.

A 37 éves bokszoló felesége is ott volt az esetnél, és videót töltött fel az X-re, amikor férjét bilincsben vitték el.

„Félreértés történt, de hamar megoldódott” – írta Uszik az X-en, majd sajtóhírek szerint azt állította, hogy csak a 14 órás utazástól fáradtak el, mivel csaknem 900 kilométert tettek meg autóval Kijev és Krakkó között. Uszik továbbá megköszönte az ukrán diplomaták segítségét, valamint azt is kiemelte, becsüli, hogy a lengyel rendőrség tette a kötelességét. Volodimir Zelenszkij mindeközben csalódottságának adott hangot, hogy így bántak Lengyelországban az ukrán bajnokkal.

Uszik májusban, Rijádban megosztott pontozással győzte le Furyt címegyesítő meccsen, és lett azzal abszolút nehézsúlyú világbajnok. A visszavágót pedig december 21-én rendezik, ugyancsak Rijádban.

Kapcsolódó
Babos Tímea a korai kiesés után: Az eredmények a béka segge alatt vannak
Az első fordulóban kiesett cseh társával a thaiföldi tornán.