Sport

Egy Mikler-bravúr és a veszprémi kapus győzelmet megmentő védése is bekerült a top5-be a BL-ben

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Szeged kapusa, Mikler Roland 16 védést mutatott be, így főszerepet vállalt abban, hogy csapata 31-29-re győzött a német Magdeburg elleni BL-meccsen aratott győzelemben.

Mikler egyik védését már megmutattuk, amikor a kispadról befutva tolt a kapufára egy lövést, ám az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) egy másik bravúrját választotta a játéknap legszebbjének.

Pedig nem lepődtünk volna meg, ha ezt a befutós védést teszik az első helyre, de az EHF X-oldalának szerkesztői azt a jelenetet választották a legemlékezetesebbnek, amikor Mikler kifogta Magnus Jensen ziccerét.

00:54-nél látható a védés:

A top ötbe befért még a Veszprém spanyol kapusának, Rodrigo Corralesnek győzelmet jelentő bravúrja is a Füchse Berlin elleni találkozóról. A Veszprém 32-31-re vezetett Berlinben, amikor két másodperccel a vége előtt Lasse Andersson még elengedett egy lövést, ám nem tudott túljárni Corrales eszén. Ez a védés 00:30-nál látható a videón.

A magyar csapatok tökéletes rajtot vettek a Bajnokok Ligája-szezonban. A női BL rajtolt el előbb, ahol előbb a Ferencváros, majd a Győr tudott nyerni, majd csütörtökön a férfimezőnyben a Szeged után a Veszprém is sikerrel vette az első akadályt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik