Sport

Kirabolták a magyar kardvívót, elvitték az olimpiai aranyát

Betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házába, és többek között ellopták a szöuli aranyérmét is, írta közösségi oldalán Kovács Tamás, korábbi szövetségi kapitány.

„Kedden késő este betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házában és többek között a tolvaj ellopta a szöuli olimpiai aranyérmét, amelynek a peremében be van vésve, hogy »Men’s sabre team!«” – írta Kovács Tamás, aki arra kérte ismerőseit, hogy osszák meg, hátha a hír eljut éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz.

Szerinte a tolvaj valószínű, hogy pénzre akarja váltani a lopott érmet, ami csak Csongrádinak jelent nagyon sokat, aki kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4:8-ról verték meg a szovjet válogatottat.

A 65 éves Csongrádi László az 1988-as, szöuli olimpiára Bujdosó Imre, Gedővári Imre, Nébald György és Szabó Bence mellett a kardcsapat tartalékjaként jutott ki. Végül a döntőben Nébald sérülése miatt lépett pástra.

1990-ben világbajnoki második volt csapatban, 1988-ban, 1989-ben, 1991-ben, 1992-ben és 1993-ban újpesti klubjával BEK-győztes volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik