Sokáig jól tartotta magát, de a végére sima vereséget szenvedett a hokiválogatott és lemondhat az olimpiáról

A magyar férfi jégkorong-válogatott 7-3-ra kikapott a házigazda Szlovákiától a 2026-os, milánói olimpiai kijutásról döntő pozsonyi torna második fordulójában, így eldőlt, hogy nem lehet ott a játékokon.

A magyar férfi jégkorong-válogatott 7-3-ra kikapott a házigazda szlovák csapattól a 2026-os, milánói olimpiai kijutásról döntő pozsonyi torna második fordulójában, így eldőlt, hogy nem lehet ott a játékokon.

Majoross Gergely szövetségi kapitány együttese a kazahok elleni 5-2-es vereséggel kezdte a viadalt, most pedig NHL-es és KHL-es sztárokkal felálló, olimpiai bronzérmes szlovákok következtek. A vendégek a találkozó elején kevesebb, mint egy percig vezettek, amúgy szinte végig a hazaiak irányítottak, de így is sikerült 13 lövésből háromszor betalálni. Vay Ádám harminc védéssel zárt, Bartalis István kétszer, Henrik Nilsson egyszer volt eredményes.

A magyarok – immár tét nélküli összecsapáson – a szintén nullapontos osztrákok ellen zárják a tornát, a szlovák-kazah zárómeccs győztese pedig kijut a 2026-os olimpiára. Magyarország legutóbb 1964-ben volt ott a téli olimpia hokitornáján.

Olimpiai selejtező, 2. forduló

Szlovákia-Magyarország 7-3 (1-1, 2-0, 4-2)
gól: Hrivik (5.), Sukel (26.), Grman (37.), Regenda (46.), Hudacek (47.), Tatár (55.), Lantosi (55.), illetve Nilsson (4.), Bartalis (46., 48.)

Kapcsolódó
Ittas sofőr gázolta halálra az NHL-csapat legjobb támadóját
A 31 éves Johnny Gaudreau és testvére kerékpározott, amikor egy hátulról érkező autó nem tudta kikerülni őket.