Sport

Alapos átalakulás jöhet a norvég női kéziválogatottnál

Damien MEYER / AFP
Thorir Hergeirsson sem biztos, hogy folytatja a munkát
Damien MEYER / AFP
Thorir Hergeirsson sem biztos, hogy folytatja a munkát
Története harmadik olimpiai győzelme után változás előtt áll a norvég női kézilabda-válogatott. Egy sztár visszavonult, egy másik szünetelteti a pályafutását, de az is elképzelhető, hogy új szövetségi kapitányra lesz szükség.

A szombati, Norvégia–Franciaország női kézilabdadöntő egy korszak végét jelentette sok mindenki számára. A francia szövetségi kapitány Olivier Krumbholz már korábban bejelentette távozását, de edzőkollégájának, Thorir Hergeirssonnak is ez lehetett az utolsó meccse, írta a Handball-World portál.

Még nem dőlt el, mit fogok tenni, le kell ülnünk beszélgetni

– nyilatkozta a döntő utáni sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a norvég szövetséggel között szerződése lejárt.

A 60 éves izlandi szakember 2009 óta áll a női válogatott szélén, ezalatt két olimpiát, három világ- és öt Európa-bajnokságot nyert. Ugyanakkor kijelentette, hogy nyugodt az utódlást illetően, mert „Norvégiában sok jó edző van.”

A válogatott irányítója, Stine Oftedal már hónapokkal korábban bejelentette, hogy befejezi pályafutását, de egy ideig Nora Mörkre sem számíthat a szakvezetés.

Jelenleg nem akarok döntést hozni a jövőt illetően. A következő válogatott találkozóig még hosszú az út, addig látnom kell, milyen a testem. De most fájdalmaim vannak, és ilyenkor nem jó kézilabdázni

nyilatkozta a Team Esbjerg sztárja, aki azt mondta, szeretne szünetet tartani a válogatottban.

Egy játékos még nem jelentette be távozását: az olimpiai rekorder Katrine Lunde, aki 44 évesen is a torna legértékesebb játékosa lett. Azt azonban még róla sem hisszük, hogy négy év múlva részt vegyen a Los Angeles-i olimpián.

Kapcsolódó
„Nem hiszem el! – Oftedal a könnyeivel küzdött, Lunde történelmet írt
A norvégok fosztották meg trónjuktól a házigazda franciákat női kézilabdában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik