Élő Sport

A férfi pólócsapat ötméteresekkel bukta el a bronzmeccset

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a párizsi olimpia bronzmeccsén.

A mérkőzés első perceiben nem voltak kimondottan fegyelmezettek a csapatok, 1-1 után kész káosz volt a medencében. Kapkodtak a pólósok, rossz helyzeteket vállaltak el és védekezésben többször kihagyott a koncentráció is. Végül úgy tűnt, 2-2-vel zárul a negyed, ám szó szerint az utolsó másodpercben egy balról túloldalra ívelt labdából előnybe kerültek az amerikaiak.

Az igazi mélypont a második negyed eleje volt, amikor gyenge kezdésnél elcseréltük magunkat, így támadás helyett emberhátrányos gólt kaptunk. Manhercz Krisztián szerencsére azonnal bebombázott távolról egy szépítő gólt, így nem tudott meglógni az ellenfél, viszont a potenciális fordulópontnál Varga Dénes a kapufára bombázta ötméteresét. Nagyszünetben így 4-3 volt oda.

Kovács Tamás / MTI Zalánki Gergõ (j) és az amerikai Luca Cupido.

Végre jól kezdtünk harmadik nekifutásra, Vigvári Vince elhozta a labdát, majd Zalánki Gergő extra passzából Varga egyenlített, sőt Vigvári remek pattintásával először vezettünk is. Az előnyből sajnos percek alatt hátrány lett, előbb Johnny Hooper csavart centerből egy szép gólt, majd Irving lepte meg a magyarokat azzal, hogy távolról kapura lőtt. Eddig ugyanis a kapu előterébe próbálták ejtegetni a labdát.

Az utolsó negyednek így 6-5-ös hátránnyal vágtunk neki, de egy kiváló 3-0-s sorozattal előnybe kerültünk, ekkor még minden úgy nézett ki, hogy rendben lesz. Egy időkérés után azonban mégis egyenlített az USA, a hajrában pedig három lövésünk sem talált a kapuba, így jöhettek az ötméteresek. Ebben viszont sajnos egy pillanatig sem volt kérdéses a végeredmény. Varga és Zalánki kapufát talált, Vigvári lövését pedig megfogta a kapus, azonban az amerikaiak mindegyik lövése bement, kivételesen Vogel Soma nem védett büntetőt.

Kovács Tamás / MTI Vámos támadásban és védekezésben is nagyot melózott.

A magyar pólócsapat így érem nélkül maradt és negyedik helyen zárta az olimpiát.

0-1

Az első lövésből gól lett. Komoly szépséghiba, hogy nem mi szereztük. Egy emberelőnyös támadás végén Johnny Hooper bombázott Vogel jobb fülétől nem messze, a felső lécről vágódott be a labda.

Elindultunk!

Hooper hozta el a labdát, majd mindkét csapat lövés nélkül zárt egy-egy támadást.

Mostanában sokszor találkozunk az amerikaiakkal

Tavaly kétszer a világkupában, egyszer pedig a világbajnokságon jött szembe az USA, ezekből kettőt nyertek a mieink. Az örökmérleg nyelve persze masszívan felénk billen, de ez csak történelem, a jelenben egy olimpiai bronzmérkőzésről van szó!

„Álmok születnek, álmok törnek össze"

Az olimpiai elődöntő elvesztése után rettentően letörtek voltak férfi pólósaink.

Álmok születnek, álmok törnek össze ilyenkor. Sokkal többet hibáztunk, az ellenfél legjobbja, akiről megbeszéltük, hogy ne lőjön, öt gólt szerzett, ez nem fér bele egy horvát csapat ellen

– mondta Vámos akkor.

Ma egy éremmel lehetne vigasztalódni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik