Sport

Három éremmel búcsúztak a kajakosok, Muszukajev a bronzmeccsen vigasztalódhat – ez történt a magyarokkal az olimpia utolsó előtti napján

Varga Jennifer / 24.hu
Kopasz (balra) Tokióban nyert, most harmadik lett, Varga ugyanúgy ezüstérmes lett, mint három éve
Varga Jennifer / 24.hu
Kopasz (balra) Tokióban nyert, most harmadik lett, Varga ugyanúgy ezüstérmes lett, mint három éve

A kajakos Csipes Tamara és Varga Ádám ezüst-, míg Kopasz Bálint bronzérmet szerzett a párizsi olimpia szombati versenynapján, míg a szabadfogású birkózó, Muszukajev Iszmail vasárnap a harmadik helyért folytatja, miután kikapott az elődöntőben.

Csipes kajak egyes 500 méteren – akárcsak három éve, Tokióban – második, a döntő másik magyar résztvevője, Gazsó Alida Dóra pedig hatodik lett. Férfi kajak egyes 1000 méteren Varga lett ezüst-, a címvédőként indult Kopasz Bálint pedig bronzérmes.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar kajakosok és kenusok négy ezüst- és három bronzéremmel zártak a francia fővárosban, ugyanakkor aranyat – az 1976-os játékok óta először – nem sikerült szerezniük.

A női kenu egyesek 200 méteres számában Takács Kincső 8., Kiss Ágnes 11. lett.

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev az elődöntőben technikai tussal (10-0) kikapott a 2022-ben vb-győztes iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre. A női 76 kilóban Nagy Bernadett első mérkőzését elveszítve a nyolcaddöntőben kiesett.

A női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett azt követően, hogy a helyosztón ötméteresekkel 15-12-re verte az olasz együttest.

A férfi öttusázók döntőjében Szép Balázs tizedik, Bőhm Csaba a 13. helyen zárt. A női mezőnyben Gulyás Michelle csoportja harmadik, Guzi Blanka csoportja negyedik helyén jutott a vasárnapi döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik