Sport

Három német sportoló is megbetegedett, miután a Szajnában úszott

Andrej ISAKOVIC / AFP
Andrej ISAKOVIC / AFP

A Német Olimpiai Sportszövetség három német sportoló betegségéről számolt be, miután úsztak a Szajnában, de a szervezet nem nevesítette az érintetteket.

Nyílt vízi úszókról van szó, akiknek egészségi gondjaik támadtak, csakúgy, mint a csütörtökön női 10 kilométeren ötödikként végzett Fábián Bettinának, akit szombat hajnalban kórházba kellett szállítani, de azóta már jobban van. A 19 éves magyar a közösségi médiában számolt be arról, hogy éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban nyelt be valamit, ami miatt infúziós kezelést kapott

Fábián megjegyezte, több versenytársa hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is, aki kilencedik volt 10 kilométeren.

A viadal megrendezhetőségével kapcsolatban eleve merültek fel kétségek, de a francia szervezők végül elfogadhatónak ítélték a Szajna vízminőségét.

A folyó szennyezettsége hosszú hetek óta kiemelt beszédtéma, és a víz vissza-visszatérő koszossága miatt edzések törlését, versenyek áthelyezését kellett elrendelni.

A német bejelentés saját sportolóikról többek között azt tartalmazza, hogy két nyílt vízi úszójukat kellett pénteken ellátni hányinger, hányás és hasmenés miatt.

Ők szombat reggel már sokkal jobban voltak, viszont egy harmadik, hasonló tünetekkel küzdő úszót még kezelnek a férfi válogatott orvosai.

Korábban más nemzetek versenyzői, köztük kazah, belga és új-zélandi sportolók is panaszkodtak rosszullétre, gyomor- és bélbetegségek tüneteiről beszámolva a Szajnában való úszás után. A szervezőbizottság és a párizsi polgármesteri hivatal képviselői ugyanakkor többször kijelentették, hogy a megbetegedések nem állnak összefüggésben a Szajna vízminőségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik