Sport

„Örüljetek már, milyen hülyén néz ki, hogy csak én örülök” – Csipes Tamara megkönnyebbült, hogy érmet nyert

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A női kajak négyes csütörtökön a várakozásokat felülmúlva bronzérmet nyert 500 méteren a párizsi olimpián.

Csipes Tamara, az egység rangidős versenyzője utólag elmondta, hogy nagyon sokat vállalt magára, mivel egy kicsit szeretett volna vigyázni a négyes többie tagjára.

“Néha úgy éreztem, többet vállalok, mint amennyit kellene azzal, hogy egy picit anyáskodó vagyok. Jóval idősebb vagyok, mint ők, nekik ez az első olimpiájuk, nekem az utolsó. Én tudtam, hogy ha fejben teljesen együtt vagyunk és mindannyian elhisszük, hogy amennyiben belepakoljuk, amit egyébként végigcsináltunk az elmúlt két évben egyenként, akkor magunkat is meglephetjük” – idézte az MTI.

Ahogyan a futam után közvetlenül is elmondta, kicsit öngyilkos taktikát választottak, Pupp Noémi, Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra és ő is úgy fogalmazott, hogy szétestek az utolsó száz méterre. Abban viszont nem értettek egyet, hogy célba érkezés pillanatában vajon érmet szereztek-e. Csipes rögtön tudta, hogy meglett a harmadik hely, de a többiek nem merték elhinni csak akkor, amikor kiírták.

Mondtam nekik, hogy örüljetek már, milyen hülyén néz ki, hogy csak én örülök. Aztán kiírták, és megnyugodtak.

Csipes persze nagyon büszke volt a társaira, mert szerinte emberileg is sokat fejlődtek, ez pedig elengedhetetlen a sikerhez. Az éremszerzéssel egyébként teljesítette, amit megígért a kislányának, a továbbiakban pedig mindent ajándékként fog majd fel.

„Az volt a lényeg, hogy kievezzük magunkból, amit tudunk. Azt próbáltuk megcsinálni, hogy jövünk egy kamikázét. Tudtuk, hogy miénk a leggyorsabb utolsó 250 méter, a bronznak pedig nagyon örülünk. Ez most egy arannyal ér fel. Ez fenomenális és nekünk mindennél többet ér. Ezt csapatként nyertük meg, egymásért csináltuk meg”

– mondta Gazsó, de Pupp Noémi is elérzékenyülve mesélt arról, hogy élte meg a döntőt.

„Nagyon jól elkaptuk a rajtot és úgy érzem, hogy távolságon belül voltunk az új-zélandiakkal is. Azt beszéltük meg, hogy korábbra hozzuk a hoppot, ezzel próbálunk előnyt szerezni, mert tudtuk, hogy a táv második fele a miénk lesz” – nyilatkozta Pupp, majd azt is elárulta, hogy a párizsi játékokon ötödik cselgáncsozó, Pupp Réka a helyszínen szurkolt.

Nekem nagyon sokat jelent a jelenléte és az, hogy egy csalódás után is itt van és támogat. Sajnos még nem tudtam vele beszélni, de láttam a lelátón és kimutattam neki, hogy ez a bronzérem az övé is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik