Élő Sport

Hosszabbítás után esett ki az olimpiáról a női kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A női kézilabda-válogatott hoszabbítás után 36-32-re kikapott Svédországtól a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így kiesett a tornáról.

Gólgálával indult a mérkőzés, részben azért, mert négy lerohanásból szerzett gólt ajándékoztunk a svédeknek, részben pedig azért, mert a kapusteljesítmények kicsit késve érkeztek a meccsre. 6-6 után viszont annyira jöttek a védések, hogy az őrült rohanásból egyik csapat sem lőtt gólt. A magyarok nyugtatták meg először a játékot, mégis a svédek produkáltak egy nagy szériát, 5-1-gyel elrohantak a mieink hibáira alapozva. A félidő hajrája viszont sokkal jobban sikerült és 16-15-ös hátrányra hoztuk a félidőt.

Illyés Tibor / MTI Vámos Petra sok jó betöréssel és öt góllal húzta magával a csapatot az első félidőben.

Térfélcsere után sokáig nem sikerült elkapni a skandinávokat, de 20-20-nál végre újra döntetlen lett. Itt jöttek lendületbe megint a két kapus és megindult az idegőrlő csata. 24-23-nál vezetett először a magyar válogatott, majd gyakorlatilag felváltva kerültek előnybe a csapatok, tényleg elképesztően nagy küzdelem zajlott a pályán. Az utolsó előtti percben mindkét oldalon labdavesztés történt, majd Vámos Petra az utolsónak hitt magyar támadás végén gólt dobott, de 15 másodperc elég volt Nina Koppangnak az egyenlítéshez, így aztán hosszabbításra került sor.

Thomas COEX / AFP Koppang átlövéseivel meggyűlt a bajunk, de a 29. svéd gólnál fájt igazán.

Ez borzasztóan alakult sajnos, mert egyrészt a svédeknek minden bejött, nekünk meg semmi. Az első öt percben gólt sem sikerült dobni, így 31-29-re meglógtak a skandinávok. Innentől nehéz helyzetbe kerültünk, amit Johanna Bundsen bravúrjai súlyosbítottak. Az utolsó két percre minden továbbjutási esély elszállt, így Kuczora Csenge két góljával is 35-32-re zárkóztunk, de a kegyelemdöfést azért még bevitta Jamina Roberts.

Francois LO PRESTI / AFP Bundsen védéseire nem mindig volt válaszunk.

Összességében hatalmasat küzdöttek a magyarok, de a hosszabbításra talán az erő és a kreativitás is elfogyott sajnos. Bundsen 22 védése túl soknak bizonyult még úgy is, hogy Klujber Katrin 11 gólig jutott és Böde-Bíró Blankának is volt 13 hárítása kulcspillanatokban.

A mérkőzés statisztikái.

15-16

Vámos egy kis mázlival, Simon Petra egy vagány húzással dobott gólt, majd labdát is szereztünk, de Simon Petra elbizonytalankodta a kontrát. Maradt így is esély a döntetlenre, de előbb okosan lepörgettük az órát, majd védett Bundsen. Másra nem maradt idő, félidőben egy oda.

12-15

Carlson-gól itt, Vámos-gól ott, majd egy pontatlan lödés után Böde-Bíró egy óriási indítással találta meg Győri-Lukácsot, aki ki is használta a lehetőséget. Koppangnak ennél kevesebb is elég volt.

10-13

Na, tudunk mi is gyors gólt dobni, Vámos szerezte, utána Böde-Bíró védéséből indulva Klujber is gólt dobott. Sajnos ezután nem volt szerencsénk, mert Hansson is betalált, miközben Papp Nikolettát videózás után állították ki két percre, Albek pedig a kapufát találta el. Thorleifsdottir pontosabban célzott, de Klujber is kihasznált egy hetest. Az a baj, hogy közeledni nem tudunk.

7-11

Hiába az időkérés, Klujber lövése nem volt igazán helyzet, Blohm pedig köszönte szépen a lehetőséget. Végre villantunk mi is, egy parádés oldalra játszott labdát Győri-Lukács dobott a hosszú felsőbe. Roberts viszont simán megtalálta Blohmot beállóban és máris újra három lett közte. Vámos eladott labdája után ráadásul újra betalált, így máris négy az a három… Nem működik a védekezésünk.

6-8

Ejj, de kár ezért! Végre megtorpantak a svédek, pedig még Vámos kiállítása miatt emberelőnyük is volt. Erre kétszer is elszórtuk a labdát, amiből lerohantak minket. Golovin időt is kért.

6-6

Kuczora átlövésből volt eredményes, de Koppang erre is felelt, egyszerűen akkora lendület és erő van benne, hogy képtelenség megfogni. Klujber is nagy gólt lőtt egy ritmusváltásból, de erre Thórleifsdottir is hasonló gólt dobott. Kuczora a bal alsóba hajított egy újabb gólt, szerencsére nem engedtük el őket!

3-4

Egészen döbbenetes flúgos futamra került sor, ide-oda rohangáltak a csapatok, de a kapusok védéseinek hála nem változott az eredmény. Végül a magyar csapat döntött úgy, hogy behúzza a kéziféket és türelmesen végigjátssza a labdát. Ebből ki is alakult egy betörés Vámos Petrától, amit Klujber bedobott a kapus lába között. Nina Koppang viszont átlövésből volt eredményes.

2-3

Ez nem sikerült jól. Az első akciónk besült, csak egy lövő helyzet nélküli próbálkozás jött össze, Roberts viszont rögtön betalált. Nagyobb baj, hogy két eladott labdából is gólt dobtak lerohanásból, Klujber és Szöllősi-Schatzl viszont szerencsére bedobta a maga helyzetét, sőt Böde-Bírónak is van már egy védése.

Visszacserélte az alapcsapatot Golovin

Kettőt cserélt a párizsi olimpia negyeddöntőjére készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir.

Ennek kedvezményezettje Debreczeni-Klivinyi Kinga balátlövő és Janurik Kinga kapus került vissza a csapatba. Az utolsó csoportkörre behozott Kácsor Gréta és Szemerey Zsófi került ki a csapatból.

Olvasói sztorik