Élő Sport

Hosszabbítás után esett ki az olimpiáról a női kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A női kézilabda-válogatott hoszabbítás után 36-32-re kikapott Svédországtól a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így kiesett a tornáról.

Gólgálával indult a mérkőzés, részben azért, mert négy lerohanásból szerzett gólt ajándékoztunk a svédeknek, részben pedig azért, mert a kapusteljesítmények kicsit késve érkeztek a meccsre. 6-6 után viszont annyira jöttek a védések, hogy az őrült rohanásból egyik csapat sem lőtt gólt. A magyarok nyugtatták meg először a játékot, mégis a svédek produkáltak egy nagy szériát, 5-1-gyel elrohantak a mieink hibáira alapozva. A félidő hajrája viszont sokkal jobban sikerült és 16-15-ös hátrányra hoztuk a félidőt.

Térfélcsere után sokáig nem sikerült elkapni a skandinávokat, de 20-20-nál végre újra döntetlen lett. Itt jöttek lendületbe megint a két kapus és megindult az idegőrlő csata. 24-23-nál vezetett először a magyar válogatott, majd gyakorlatilag felváltva kerültek előnybe a csapatok, tényleg elképesztően nagy küzdelem zajlott a pályán. Az utolsó előtti percben mindkét oldalon labdavesztés történt, majd Vámos Petra az utolsónak hitt magyar támadás végén gólt dobott, de 15 másodperc elég volt Koppangnak az egyenlítéshez, így aztán hosszabbításra került sor.

Ebben az utolsó másfél percben sikerült csak gólt dobni, így a svédek elhúztak, amiből nem volt már visszaút.

32-36

Lindqvist még betalált, Vámos lövését kivédte Bundsen. Kiestünk.

31-35

Kuczora végre megtörte a gólcsendet, két találata is jött, zavarót védekeztünk, de Robertset ez nem akadályozta a gólszerzésben.

29-34

Ajjaj, hét a hatban támadva dobott gólt Koppang, de Tóvizi lövését lábbal védte Bundsen. Klujber elveszített egy labdát, amiből Blohm megindult. Ez a hajó elúszott sajnos.

29-31

Ez hihetetlen, Klujber lövését is védte Bundsen, nem tudtunk gólt dobni neki! Szerencsére az utolsó két dobásuk a svédeknek sem ért gólt, így két gól maradt az előnyük. Öt percünk van ezt lefaragni!

29-31

Vámos Petra lépéshiba miatt veszített labdát, Hansson viszont nem hibázott sajnos. Szöllősi-Schatzl bal szélről próbálkozott, de Bundsen ezt a lövést is hárította, majd Vámos átlövésére ráült a svéd kapus. Szerencsénkre pocsék lerohanással próbálkoztak, fussunk neki újra!

29-30

Simon lövését kivédte Bundsen, a túloldalon viszont Hansson a hosszú fölsőbe lőtt.

29-29

Neee… Koppang kapott egy passzt, leütötte és a sánc fölött simán bebombázta. Másra nem is maradt idő, jön a hosszabbítás!

29-28

Gól! Gólt dobtunk! Nem az órával voltunk elfoglalva, Vámos Petra ellenállhatatlan lendülettel tört be és dobott gólt. Időt kért Svédország, 15 másodperc maradt és VE-ZE-TÜNK!

28-28

Lépéshiba! Golovin időt kért, 40 másodpercünk van elődöntőbe jutni!

28-28

Labdaszerzés! Löfqvist lerántotta Szöllősi-Schatzl-t labdaszerzés közben, így megkaptuk a labdát. Simon elsőre nem tudott lőni, majd tőlünk is elvették a labdát. Őrült izgalmak következnek!

28-28

Simon lövését hárította Bundsen, majd Koppangot vtték földre a magyar védők, amiért Füzi-Tóvizi két percet is kapott. Böde-Bíró védett egy nagyot, de hetest kaptak a svédek, amit Hagman értékesített. Üres kapuval támadunk, ráadásul eredményesen, Simon Petra egyenlített!

27-27

Bundsen svéd szempontból a legjobbkor hozott bravúrt, hát meglettünk volna nélküle… Böde-Bíró viszont Elin Hansson dobását fogta meg. Simon Petra a túloldalon gyorsan gólt dobott. Sajnos a válasz is gyorsan jött, Axner átlövésből volt eredményes. Ez körömrágós hajrá…

26-26

Koppang egy egészen szemtelen és káprázatos mozdulattal, a háta mögött dobott gólt, viszont egy kipattanót Szöllősi-Schatzl bedobott a kapuba. Böde-Bíró védett nagyot, majd Füzi-Tóvizi birkózott meg a kipattanóért. Klujber viszont eltotyogta elöl a támadást, Blohm pedig beállóból nem hibázott. De kár ezért megint!

25-24

Thorleifsdottirt kiküldték két percre, de Klujber lövését védte Bundsen, viszont Roberts lépéshibája miatt megkaptuk a labdát. Vámos gyors passzából befordult Füzi-Tóvizi és amikor tíz perc van a meccsből, időt kért a svéd kapitány!

24-24

Nem sült el jól most sem az időkérés utáni első akció, de a svédek is elejtették a labdát, majd Vámos harcolt ki egy hetest, amit Klujber bedobott. Carlson kiállítása ellenére Roberts átlövésből talált be, de Szöllősi-Schatzl a szélről kapuba húzta az egyenlítő gólt. Böde-Bíró lábbal védte Roberts lövését, Klujber viszont nem hibázott a túloldalon és a tizedik (!) góljával átvettük a vezetést. Roberts viszont kiharcolt egy büntetőt, aminek a kipattanóját Hagman dobta a kapunkba.

21-22

Hagman hatalmas ziccerbe került, amit nem is hibázott el, viszont a másik oldalon Koppang színészi teljesítményét két perccel jutalmazta a bírói páros. Klujber ráadásul egyenlített is, úgyhogy ígéretesnek tűnt ez az időszak. Csakhogy alig volt nálunk a labda, végül pedig akkor talált be Löfqvist, amikor kiegészült a svéd csapat. Időt kért Golovin Vlagyimir.

20-20

Megvan a vezetés! Böde-Bíró védése után Bundsen megfogta Szöllősi-Schatzl lövését, majd Hagman a túloldalon gólt dobott. Vámos Petra viszont kiegyenlített, amire azzal válaszolt Svédország, hogy hét a hatban támadtak, de ez se jött be. Lerohanásból Győri-Lukács vezetést szerzett, de Elin Hansson rögtön egalizált bal szélről.

18.18

Blohmot gyakorlatilag rendre megtalálják a svédek, de a beállóból lőtt góljára Klujber átlövésből válaszolt. Blohm egy végletekig kijátszott akció végén szerencsére a lécre ejtett egy labdát, Győri-Lukács pedig a jobbszélről egyenlített!

16-17

Hansson góllal kezdte a második játékrészt, Klujber pedig egy értékesített hetessel.

Klujber öt, Vámos négy gólnál jár

Ők a legjobb lövőink és egyértelműen a húzóembereink. Klujbernek volt egy sáncolt és egy védett lövése is, Vámos eddig 100 százalékos. Közben Böde-Bíró hét védést mutatott már be, amivel 30 százalékos mutatója van. Ezek a teljesítmények mind kellettek a szoros eredményhez.

15-16

Vámos egy kis mázlival, Simon Petra egy vagány húzással dobott gólt, majd labdát is szereztünk, de Simon Petra elbizonytalankodta a kontrát. Maradt így is esély a döntetlenre, de előbb okosan lepörgettük az órát, majd védett Bundsen. Másra nem maradt idő, félidőben egy oda.

Olvasói sztorik