Élő Sport

Halász Bence ezüstérmes kalapácsvetésben, Vas Kata Blanka centikkel maradt le az éremről, Betlehem Dávid országos csúccsal negyedik – ez történt az olimpia vasárnapi versenynapján

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kalapácsvető Halász Bence révén újabb éremmel, egy ezüsttel gazdagodott a magyar küldöttség a párizsi olimpián,

  • Délelőtt a Stade de France-ra és az atlétikai versenyekre fókuszáltunk, ahol Takács Boglárka futott a 200 méteres női síkfutás előfutamaiban, aki 13.16-al nem jutott tovább, így hétfőn a reményfutamban próbálkozhat újra.
  • Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőinek B csoportjában volt érdekelt. A szombathelyi atléta idei legjobbjával, a 69,63 méterrel a 30. helyen zárt a 32-es mezőnyben és nem jutott döntőbe.
  • Fél szemünkkel Marseille-re is figyeltünk, ahol a vitorlázó Érdi Mária és Vadnai Jonatán az ILCA 6-, illetve az ILCA7-es hajóosztály 7., 8. futamaiban szállt hajóba. Vadnai a hatodik a vasárnapi versenynap után, míg a 8. futamot megnyerő Érdi feljött a 18. helyre.
  • Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a kerékpárosok női mezőnyversenyében.
  • Az Aquatics Centerben a női vízilabda-válogatott Ausztrália ellen meccselt és a rendes játékidő 9-9-es eredményét követően ötméteresekkel kikapott.
  • Férfi kézilabdázóinknak győzniük kellett volna a franciákkal szemben, ám 24-20-ra kikaptak, így nem jutottak tovább.
  • Utoljára figyeltünk a Paris La Defense Arenában zajló úszóversenyekre, ahol Betlehem Dávid ismét pazar országos csúcsot (14:40.91 perc) úszott 1500 gyorson, és végül negyedikként csapott a célba.
  • A Stade de France-ban folytatódtak az atlétikai versenyek. a férfi 400 méteres síkfutás előfutamában Molnár Attila hatodikként ért célba, és a reményfutamban folytatja. A napot magyar szempontból a kalapácsvetés zárta, és Halász Bence 79,97 méterrel ezüstérmes lett.

Betlehem Dávid negyedik 1500 gyorson

Itt az újabb negyedik hely, Betlehem Dávid nagyon odatette magát az 1500 gyors döntőjében, és 14:40.91 perccel, országos csúccsal a negyedik helyen csapott célba

A számot az amerikai Bobby Finke nyerte világcsúccsal! 14:30.67 az új világrekord.

Betlehem Dávid 500 méternél negyedik!

1980 óta ő az első magyar férfi döntős az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében. Elég bátor úszást láthatunk tőle, a táv egyharmadánál a negyedik, az élen az amerikai Bobby Finke tempózik.

Vadnai Jonatán a 6. a vitorlázók versenyében, Érdi Mária futamot nyert

Újabb versenynapon és újabb két futamon vannak túl vitorlázóink: Vadnai Jonatán a férfiak ILCA 7 hajóosztályának versenyében érintett; a hetedik futamot a 8., a nyolcadik futamot a 12. helyen abszolválta, így összesítésben a remek 6. helyen áll! A verseny szoros, ám jó esély mutatkozik arra, hogy Vadnai bekerüljön az éremfutamba, amelybe az összetett első tíz helyezettje kvalifikálja magát a tízfutamos összesítés alapján.

Tegnap kiderült, hogy Érdi Mária deréksérüléssel küzd, ez (is) állhat eddigi szereplése hátterében. A világbajnok versenyző fejében még a feladás is megfordult, ám mára erőt merített, az első futamot a 14. helyen fejezte be, a másodikat megnyerte! Ezzel természetesen feljött a rangsorban, nyolc futam után a 18. helyen áll összetettben. Itt is még két futam van hátra. A nők versenyét a holland Marit Bouwmeester, a fréfiakét az ausztrál Matt Wearn vezeti.

Faulkner támad és az élre áll!

Vasék elengedik Faulknert, aki robbant, és lehet, ezt még nagyon megbánja a rivális trió. Kopecky, Vos és Vas nyomul Faulkner után, aki 2,2 kilométerrel a vége előtt kicsit meglép, és 15 másodperces előnyt harcol ki!

Utoljára a Montmartre macskaköves emelkedőjén

Még egy mászás, fel a Montmartre macskaköves utcáin! A Vas, Vos duó most jól kooperál, elég sokáig tartja félperces előnyét az ötös üldözőcsoporttal szemben, amely kétségbeesetten megpróbál felérni. Noemi Ruegget leszakítják az üldözők. Ezt vagy Vasék nyerik meg, vagy valaki a közvetlen üldözőik közül, hátulról már nem érhet fel senki. Kevesebb, mint 10 km a célig. Vasék előnye elkezd csökkenni, óriási tempót diktálnak mögöttük.

Még 13 kilométer, Vas az élen, Vos mögötte

Vas és Vos együtt dolgozik, hogy megtartsa előnyét (Vas azért többet tesz a szökésbe), az üldözők 25 másodperc hátrányban, de most jön majd az emelkedő. Ez eddig egészen kiválóan alakul, de nehéz lesz megtartani a fórt.

Itt a tornaversenyek második Fülöp-szigeteki aranya!

A Fülöp-szigetekiek világklasszis tornásza, Carlos Yulo a férfi talaj után az ugrás fináléját is megnyerte. A Fülöp-szigeteknek Párizsig egy olimpiai aranyérmük volt, most rögtön plusz kettő… Yulo az örmény Artur Davtjan és a brit Harry Hepworth előtt győzött. Hat szerenkénti döntőn vagyunk túl, egy-egy kínai és amerikai arany mellett az összes többi elsőség nem tradicionális tornásznemzeté: a Fülöp-szigeteké (2), Írországé (1) és Algériáé (1). A tornaversenyeknek mára vége, hétfőn még négy finálét rendeznek.

Bő 20 km a végéig, Vasék még mindig elöl

Vas Kata Blanka csoportja még mindig szökésben, de mindenki a másikra vár, és ez taktikai hibának tűnik, mert hátulról közelít az üldözőboly, és lehet, hogy utoléri az élcsoportot. Aztán szakadás az elején, és Vas Kata Blanka a jó oldalán van, hárman kicsit megiramodnak! Vos, Vas és Deignan az élen.

Vas Kata Blanka az élmezőnyben!

Bő 30 kilométer van hátra az országúti kerékpárosok női mezőnyversenyéből, a Montmartre-on tekernek. Az első, hatfős szökést megette a mezőny, most viszont tizenketten megléptek, és ez a szökés végigérhet. A jó hír, hogy Vas Kata Blanka a tizenkettek között van, a britekkel (Henderson, Georgi, Deignan), a belga Kopeckyvel, a holland Vosszal, az olasz Longo Borghinivel, a svájci Ruegg-gel, az amerikai Faulknerrel, a német Lipperttel, a spanyol Mavi Garcíával és a lengyel Lachhal együtt.

Kikaptak, és ezzel nem jutottak tovább a férfi kézisek

A franciák 24-20-ra nyertek, így a csoportban ragadt a magyar csapat.

Összefoglaló itt:

Kapcsolódó
A végére szétesett a franciák ellen a kéziválogatott és kiesett az olimpiáról
A magyar férfi kézilabda-válogatott számára a csoportkör jelentette a végállomást a párizsi olimpián, miután elveszítette az utolsó, mindent eldöntő csoportmeccset Franciaországgal szemben. Chema Rodríguez csapata az öt meccséből egyet nyert meg és négyet elveszítette.

A meccs percről percre tudósítása pedig itt olvasható:

Kapcsolódó
Nem bírt a házigazda címvédővel, kiesett a magyar kéziválogatott
Igazi élethalálharc volt a továbbjutásért, jól küzdött a válogatott, de kikapott.

Djokovic megcsinálta azt, amiért Párizsba jött

Novak Djokovic teljesítette azt, amiért Párizsba jött: megnyerte a tenisz férfi egyes küzdelmeit, és így már az összes Grand Slam-torna trófeája mellé olimpiai aranyérme is van! Djokovic 7:6, 7:6-ra győzte le Carlos Alcarazt az álomdöntőben. A szerb teniszlegenda ezzel a sikerrel gyakorlatilag mindent elért, amit sportágában lehet.

Mostani győzelmével pedig 4-3-ra javította mérlegét Alcarazzal szemben.

Történelmi algériai aranyérem tornában!

Az afrikai tornasport első olimpiai aranyérmét szerzi meg felemás korláton az algériai Kaylia Nemour! Lehetne ez francia győzelem is, ám Nemour (és klubja) konfliktusba keveredett a francia szövetséggel, a körön kívülre került Nemour pedig országot váltott (édesapja algériai), és immár Algéria színeiben versenyez. A franciák egyetlen női döntőbe sem tudtak bekerülni az olimpián, Nemour káprázatos gyakorlattal nyert a kínai Csiü Csi-jüan és az amerikai Sunisa Lee előtt.

Olvasói sztorik