Sport olimpia program

Milák Kristóf aranyérmet, Major Veronika bronzérmet nyert, Valter Attila negyedikként ért célba – ez történt az olimpián szombaton

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szombaton is pörgött tovább az olimpia Párizsban, ráadásul két magyar éremnek is örülhettünk:

  • Rögtön a program elején Major Veronika a sportpisztolyosok 25 méteres számában döntőzött. A magyar lövő olimpiai csúcs beállításával jutott fináléba, ahol aztán megszerezte a magyar csapat hatodik dobogós helyét, miután bronzérmes lett.
  • Sajnos a vele egy időben versengő cselgáncsozók csapata nagyon simán, 4-1-re kikapott Olaszországtól és kiesett.
  • A női kézilabda-válogatott is reggel lépett pályára, nem is sikerült frissen beleállnia a meccsbe Hollandia ellen. Pedig az első félidő sokáig jól nézett ki, végül azonban ledolgozhatatlannak bizonyult a hátrány és 30-26-ra kikapott Golovin Vlagyimir csapata.
  • Az úszók programjában Senánszky Petra 50 méter gyorson 25.21 másodperc alatt ért célba, amivel sajnos nem jutott elődöntőbe. Sárkány Zalán 1500 méteren ötödik lett előfutamában, amellyel 11. helyen zárta a számot, viszont Betlehem Dávid országos csúcsot javítva 14:45.59 perccel, nyolcadikként jutott a fináléba. Késő este a sportág fő attrakciójaként Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntőjében hatalmas hajrával nyert aranyérmet.
  • Óriásit hajrázott Valter Attila is, aki az országúti mezőnyversenyben szenzációs teljesítményt nyújtott és a legvégén negyedik helyen ért célba.
  • Sor került Hámori Luca bokszmeccsére is, aki egy interszexuális bunyóssal mérkőzött meg 17 órakor. Ezt a meccset az egész világon mindenhol követték, végül Iman Helif egyhangú pontozással legyőzte Hámorit.
  • Pétervári-Molnár Bendegúz nem az egypárevezősök C döntőjében volt érdekelt, negyedik helyen csapott célba, ezzel 16. helyen zárta a párizsi olimpiát.
  • A női kardcsapat versenye nem sikerült jól, a japánoktól kikapott a Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Battai Sugár összeállítású négyes 45-37-re, így a helyosztókon folytatta csak. Ebben simán megverte Olaszországot, majd végül 45-39-re kikapot az Egyesült Államoktól, így hatodik helyen zárt.
  • Vitorlázóinknak felemás napja volt, Vadnai Jonatán a nyolcadik helyre lépett előre a szombati versenynap után. Érdi Máriának viszont továbbra sem megy, a világ- és Európa-bajnok 14., 25. és 24. hellyel folytatta szereplését, és hat futam után a 25. helyen áll.
  • Medencébe ugrott szombat délután a két győzelemnél és egy vereségnél járó férfi vízilabda-válogatott is, amely meglepetésre 9-8-ra kikapott Ausztráliától, így még akár meg is égetheti magát a csoportkör utolsó meccsén Szerbia ellen.
  • Az atlétikai versenyek közül Takács Boglárka országos csúccsal (11.10) jutott elődöntőbe 100 méteren, ám az elődöntőben nem kapta el jól a rajtot. A táv második felében hatalmas hajrával megelőzött két riválist, 11.26-os idővel hetedikként ért célba, ami összesítésben a 18. helyet jelentette számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik