Élő Sport

Nagyot küzdött, de vereséggel zárta az olimpia csoportkört a női kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A párizsi olimpia csoportkörének zárófordulójában a női kéziválogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától.

Rengeteg a technikai hiba jellemezte mindkét csapatot, mintha még félálomban lettek volna a korai kezdésnek köszönhetően. A magyar válogatott jól kezdett ennek ellenére, de a félidő derekán volt egy borzasztó periódusunk, amitől elrohant Hollandia és csak 13-12-nél sikerült felzárkózni rá. Összességében a védelem rendkívül gyengén muzsikált és mivel kapusteljesítmény nem járult mellé – a félidőben három védésből kettő csak a hajrában jött – jóformán csak az nem ment be, ami nem ment kapura. Szerencsére a hollandok sem a legjobb formájukat hozták védekezésben és bizony ők is elszórtak labdákat, ezért csak hárommal maradtunk le a félidőben.

Illyés Tibor / MTI Böde-Bíró Blanka az első félidő hajrájában védett egy hetest, amitől megtáltosodott a második félidőre.

Ezt a három találatot nagyon magabiztosan tartotta a holland válogatott, pedig Böde-Bíró Blanka szárnyra kapott és több komoly bravúrt is mutatott, de Rinka Duijndam is parádézott eközben. A holland cserék rengeteget tettek hozzá a játékhoz, mi viszont többször tanácstalannak tűntünk támadásban. Fordulópontot hozott a 47. perc, mert Albek Anna egy bevetődéskor csúnyán összeütközött Duijndammal.

Aris MESSINIS / AFP Duijndam nem tudta folytatni a meccset, miután Albekkel ütközött.

Ezt követően felgyorsult a mérkőzés, ami viszont nem nekünk kedvezett, már csak azért sem, mert Yara ten Holte is remekelt a kapuban. Az utolsó percekben több pontatlan lövésünk is volt, így az utolsó percnek már 29-26-os hátrányban vágtunk neki, ezért nem volt esély a pontszerzésre. Végül az utolsó bekapott gólra Vámos Petra kapufával válaszolt, így 30-26-ra kikaptunk, Böde-Bíró 11 védéssel zárt, Duijndam kilenc, Ten Holte nyolc lövést hárított.

Hollandia sikerével második helyen lép tovább, a magyaroknak már csak azon kell izgulnia, hogy harmadik, vagy negyedik továbbjutó lesz a csoportból.

26-30

Böde-Bíró rápróbált egész pályáról is az üres kapura, végül azonban kapufát talált, aminek a kipattanóját Pásztor szedte össze és vágta be. Nusser bedobta a 30. holland gólt, Vámos a kapufát találta el, majd jött a duda. Kikaptunk.

25-29

Bo van Wtering és Housheer is betalált, amire sokáig nem volt válaszunk, végül Pásztor Noémi beállóból szépített. Erre rögtön jött sajnos Nusser gólja, viszont Van Wetering nem hagyta elvégezni a középkezdést, így kiállították, Golovin azonnal időt kért.

24-26

Időt kértek a hollandok és Abbingh gólt is dobott, de Vámos kiváló passza után Győri-Lukács végre bedobta Ten Holténak. Egy labdaszerzés után Simon Petra is betalált, most sikerült felzárkózni picit.

22-25

Yara ten Holte állt kapuba, mert Duijndam nem tudja azonnal folytatni. Housheer viszont ott folytatta, ahol abbahagyta, a második félidő nagyon róla szól. Ten Holtéval se jártunk jobban, kettő lövésből kettőt védett. Jön a hajrá!

22-24

Housheer átlövése után Szöllősi-Schatzl két gólt is dobott a szélről, ez most egy jobb periódus volt, de Housheer rögtön visszaállította a háromgólos különbséget. Egészen addig, míg Albek Anna helyzetbe nem került, amely végén egyrészt szépítettünk, másrészt nagyon csúnyán összeütközött Duijndammal. Mindkettejüket ápolni kellett, véletlen baleset volt, de egyiküknek se esett jól. A holland kapus már percek óta a földön fekszik.

19-22

Na, a következő Malestein-büntetőt védte Böde-Bíró, de támadás közben Klujber elpasszolta magát és üres kapura dobtak gólt a hollandok. Hosszú percekig támadtunk, végül Kuczora egy ritmusváltással betört és gólt dobott.

18-21

Jelentjük, felébredtek a kapusok! Az elmúlt percekben kettő-kettő hárítás jött Duijndamtól és Böde-Bírótól is, Győri-Lukács törte meg a gólcsendet, ám azonnal ki is küldték két percre, a hetest pedig Malenstein bedobta.

17-20

Az első gól a hollandoké, ezt azért kell kiemelni, mert csaknem három percet kellett rá várni. Továbbra is pontatlanok a csapatok, végül sajnos Polman törte meg a jeget. Győri-Lukács a túloldalon lécet talált, de labdaszerzés után kiharcolt egy hetest is, amit Klujber értékesített. Nehezen ment, de nkünk is van gólunk a félidőben.

16-19

Nem jutottak az utolsó percben lövésig a csapatok. Rengeteg a technikai hiba mindkét oldalon, mintha még félálomban lennének a csapatok. A magyar válogatott jól kezdett ennek ellenére, de a félidő derekán volt egy borzasztó periódusunk. Összességében a védelem rendkívül gyengén muzsikál és mivel nincs kapusteljesítmény – a három védésből kettő csak a hajrában jött – jóformán csak az nem ment be, ami nem ment kapura. Szerencsére a hollandok sincsenek topon, ezért csak három van közte.

16-19

Elkapkodtunk egy támadást, a lerohanás végén viszont Böde-Bíró Blanka védett egy nagyot. Eddig nem ejtettünk róla szót, de ez nagy hiánycikk volt, az egész félidőben ez volt mindössze a második védés a magyar kapusoktól! Ebből aztán mi indultunk már, Győri-Lukács dobta be szépen a helyzetét, sajnos Malestein is így tett a sajátjával. Böde-Bíró viszont védett egy hetest is, majd Győri-Lukács ejtése volt pontatlan.

14-17

Ejj, de kár ezért! Elszórta a labdát Hollandia, de mi is pontatlanok voltunk és Szöllősi-Schatzl még két percet is kapott. Naná, hogy az lett a vége, hogy Malestein betalált… Simon Petra viszont jól állt be, újabb góljával zárkóztunk ugyan, de Abbingh azonnal válaszolt. Klujber is gólt lőtt, de Malestein kiszorított szögből is eredményes volt a túloldalon, sőt Abbingh is simán betört.

12-13

Na, végre bakiztak a hollandok is, egy elszórt labda utáni támadásból Vámos Petra dobott gólt, majd kétszer is lerohanásból voltunk eredményesek, előbb Győri-Lukács dobott gólt, majd Simon Petra. Ezzel pedig újra szoros lett a meccs. Azonnal időt kért Hollandia.

9-13

Bejött Szemerey, de ő sem tudott segíteni Van der Vliet egyik lövésénél sem. Két gólja után Klujber és Kuczora sem talált be, aztán Van der Heijden átlövésből talált be. Ez most nem néz ki jól.

8-10

Győri-Lukácsnak is lett gólja idők közben, egy pocsék passzt fülelt le Szöllősi-Schatzl és egy villámgyors akcióval vezetést szereztünk. Sajnos Abbingh kiegyenlített, ám Füzi-Tóvizi kiharcolt egy hetest, ezt Klujber bedobta. Kinyílt a gólzsák, de ebből nem jöttünk ki jól, Klujber újabb találatára Van der Heijden válaszolt, majd Abbingh lerohanásból előnyt szerzett, sőt Bo van Wetering találatával már kettő lett a különbség, Golovin időt is kért.

4-4

Füzi-Tóvizi nagyon szépen lőtte ki a bal felső sarkot, de Van der Heijden is nagy góllal egyenlített. Sajnos újra eladtuk a labdát, Polman pedig egy okos pattintással hozta előnybe az ellenfelünket. Nagyobb baj, hogy hihetetlen másfél perc után Kuczora lövése sem ment be. Mázli, hogy Van der Heijden nagyon csúnyán kapu mellé dobott egy helyzetet, ezt megköszönhetjük. Ahogyan Szöllősi-Schatzlnek is a szélről bedobott egyenlítő találatot.

2-2

Az első támadásuk végén heteshez jutottak a hollandok, Malestein könyörtelen volt. Kuczora sistergős lökete olyat csattant a lécen, hogy a magyar térfél közepéig pattant vissza, szerencsére Klujber begyűjtötte és Szöllősi-Schatzl bal szélről egyenlített. Kivédekeztük a második holland akciót, mi viszont egy szép támadás végén Füzi-Tóvizi találatával vezettünk is. 11 másodpercig, mert Abbingh azonnal egalizált.

Mi kezdtük a meccset

Miután mindenki megtapogatta a labdát, valóban elindult a meccs, de Klujber bombáját blokkolta a védősor. Rögtön egy kis labdatörölgetést kért Polman.

Olvasói sztorik