Sport

Hámori Luca: Nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért az algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján.

Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni

– írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

Az algériai öklözőt tavaly kizárták a világbajnokságról, miután túl magas volt a tesztoszteronszintje. Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 46 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

Én sem tartom fairnek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim.

Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet” – írta Hámori Luca. Aki győzelem esetében már biztosan érmes

Kele János véleménycikkét a témában itt olvashatja:

Kapcsolódó
Hiába az olimpiai álom a győztessé válás lehetőségéről, ha az algériai bokszoló ügyének kizárólag vesztesei lehetnek
Az élsport és az olimpia sok minden más mellett arról szól, hogy kik és hogyan válnak, válhatnak győztessé. Az algériai bokszoló, Imane Helif kálváriája éppen attól szomorú és tragikus, hogy kizárólag áldozatokat termel, és akármi is legyen a vége, mindenki vesztesként jön ki a dologból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik