Élő Sport

Magyar aranyesély, elkezdik az atléták és a vitorlázók, vízben a férfi vízilabdázók, pályán a női kézisek – ÉLŐ hírfolyam az olimpia 6. napjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Kós Hubert
Varga Jennifer / 24.hu
Kós Hubert

A párizsi olimpia 6., csütörtöki versenynapja magyar éremszám szempontjából a szerdainál egyel visszafogottabbnak ígérkezik, azonban fényesebbnek, és újabb versenyszámok debütálnak. Szóval izgalomból egészen biztosan nem lesz hiány.

TELJES PROGRAM | EREDMÉNYEK | HÍREK

  • Elkezdődtek például az atlétikai versenyek, a gyaloglóink közül Helebrandt Máté és Venyercsán Bence fél órás csúszás után 8 órakor rajtolt el a 20 kilométeres távon. Előbbi a 44., utóbbi pedig utolsó célba érkezőként a 46. lett.
    A nők mezőnye, benne Madarász Viktóriával és Récsei Ritával két órával később indul ugyanebben a versenyszámban.
  • Délelőtt 10 órától folytatódnak a cselgáncs (Vég Zsombor – 100 kg), míg 11-től az úszás versenyei. Utóbbiban a csütörtöki előfutamokban Szabó-Feltóthy Eszter és Molnár Dóra (mindketten 200 hát), Szabó Szebasztián (50 gyors), Zombori Gábor (200 vegyes) és a 4 x 200 méteres női gyorsváltónk küzd majd az esti elődöntős helyekért.
  • Délben Mészáros Eszter ebéd helyett a női egyéni sportpuska összetett selejtezőjében lő és hajóba száll a vitorlázó Vadnai Jonatán is az ILCA 7-es hajóosztály 1. versenynapján, akit 15 órától Érdi Mária követ az ILCA 6-os hajóosztály nyitófutamával.
  • A kora délutáni programban kapott helyet a női kézilabda-válogatott, Böde-Bíró Blankáék 14 órától meccselnek a spanyolok ellen.
  • A kézilabda-mérkőzés végjátékába „szól bele” a 66 kilogramos ökölvívónk, Hámori Luca 16.18-kor kezdődő nyolcaddöntője is, majd bő egy órával később már a 63,5 kilósak között ringbe lépő Kovács Richárd elődöntőbe jutásáért izgulhatunk.
  • A bunyót követően negyed héttől újra a tornacsarnokra fókuszálhatunk, ahol Czifra Bettina Lili személyében a nőknél is érdekelt Magyarország az egyéni összetett döntőben.
  • Az este szokás szerint az uszodáé, és ami biztos: Kós Hubert a 200 hát döntőjébe a legjobb idővel (1:55.96), az első helyen jutott be, ami az újabb magyar éremszerzés, de kijelenthető, aranyérem szempontjából igencsak bizakodásra ad okot, míg a férfi vízilabdázók Japán ellen ugranak vízbe 21.05-kor.

Csere a női kézilabda-válogatottban

Bordás Réka helyett Pásztor Noémi került a párizsi olimpián szereplő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. A párizsi játékok kézilabdatornáján 14 játékos alkotja a csapatot, de van három tartalék is, akiket be lehet cserélni. A három lehetségesből ez volt az első csere a női együttesnél, amelynél még Szemerey Zsófia és Kácsor Gréta vár bevetésre. A férfiaknál kedden Rosta Miklóst váltotta Rodrígez Álvarez Pedro.
A női válogatott 14 órakor játszik a spanyolok ellen, és három forduló után egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll a hatcsapatos csoportjában, melyből az első négy jut a negyeddöntőbe.

Elindult a női 20 kilométeres gyaloglás is

A férfi rajt halasztását okozó reggeli viharnak, villámlásnak már nyoma sincs, gyönyörű napsütésben lőtték el a női 20 kilométeres gyaloglás rajtját, ahol Madarász Viktóriának és Récsei Ritának szurkolunk.

A magyar gyaloglók is beérkeztek a célba

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Helebrandt Máté (j) és Venyercsán Bence (b) a férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnyében Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Helebrandt Máté 1:27,16-os idővel, bő nyolc perrcel a győztes után a 44., Venyercsán Bence pedig utolsó célba érkezőként 46. lett 1:29:14-es idővel.

Venyercsán Bence megkapta a harmadik figyelmeztetését is

A magyar gyalogló két percet „pihenőre” ítélték a versenybírák azzal, hogy megkapta a harmadik piros lapját. Ezzel leszakadt Helebrandt Mátétól, aki az egy órához közeledve 44., míg Venyercsán a 47. helyre csúszott vissza.

Leszakadoznak a magyarok

Hat kilométer megtétele után már nem bírta az élcsoport tempóját, leszakadt a két magyar gyalogló – a 47., 48. helyen lépték át a részidőmérő zónát.

Venyercsán Bencét figyelmeztették

Negyed órája gyalogolnak a fiúk, a két magyar egymás mögött halad a mezőnyben, de Venyercsán Bencét egyszer már figyelmeztették szabáyltalan gyaloglás miatt. A szabály szerint a harmadiknál leállítják a versenybírók a sportolót, aki két perccel később folytathatja.

Esik az eső, villámlik

Azzal köszöntjük olvasóinkat, hogy az atlétikai versenyek is elindultak volna 7:30-tól, de az ég rászakadt Párizsra, ezért elhalasztották a 20 kilométeres férfi gyaloglás rajtját.

Olvasói sztorik