Élő Sport

Utolsó másodperces góllal kapott ki a kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar kézilabda-válogatott 26-25-re kikapott a norvégoktól szerda reggel az olimpia csoportkörében.

Kapufákkal és Szita-gólokkal kezdtük a mérkőzést, de 3-3 után beindult Bánhidi Bence is. A beállóra nagy feladat várt, ugyanis Rosta Miklós megbetegedett, ezért egyedül ő állt Chema Rodríguez rendelkezésére. Ha már így alakult, extra volt, öt lövéséből négyből gól lett. A norvégok 7-5-nél tudtak csak két góllal ellépni, de ezután Palasics Krisztián óriási védésekkel segített, ezért a döcögő támadások dacára is egy 6-1-es sorozattal előnybe kerültünk. Ekkor viszont egy picit megnyugodtunk és villámgyorsan 11-11-re módosult az állás, de egy jó időkérésnek hála 13-11-gyel mentünk szünetre.

Illyés Tibor / MTI

Térfélcsere után őrült rohanás indult, amiből viszont kevés gól esett. Ez viszont inkább a norvégoknak kedvezett, Imre Bence gólja után hármat is kaptunk, így lett 14-14. Miután viszont lassítani kezdtük a játékot, sikerült újra felülkerekedni és ha nem is távolodtunk el, a skandinávoknak kellett rohanni az eredmény után. Palasicsnak nem sikerült olyan extrára a második félidő, a norvégok pedig kíméletlenül tapadtak ránk, de a hajrára is 22-22 állt még az eredményjelzőn. Bodó Richárd találata után emberhátrányban is megszereztük a labdát, de ezután könnyelmű passzal a norvégok lerohanásból egyenlítettek, sőt Simen Ulstad Lyse átlövésből a vezetést is megszerezte. Fordult a kocka, nekünk kellett az egyenlítésért hajtani, az utolsó 38 másodpercben 25-25-re állt a meccs.

Az igazi dráma csak ezután jött. Miután a norvégok elszöszmötölték az utolsó esélyüket, labdát szereztünk, Imre Bence lövését viszont kivédte a lerohanás végén a kapus. Éppen annyi idejük maradt csak, hogy előre hajítság Alexander Christoffersen Blonznak a labdát, ő pedig nem hibázott és az utolsó másodpercben győztes gólt dobott. Remekül játszottunk, minimum az egx pontra rászolgáltunk, így hihetetlenül fájdalmas a vereség.

A mérkőzés statisztikája.

Rosta MIklós megbetegedett

A mérkőzést felvezető interjúból derült ki, hogy Bánhidi Bence lesz az egyetlen beálló a meccskeretben. Rosta ugyanis kedd este rosszul lett és betegen inkább nem kockáztatják a játékát.

Chema Rodriguez elégedett volt Argentína ellen

Százszázalékig elégedett vagyok, nem az eredmény miatt, hanem mert nagyon nehéz talpra állni egy olyan vereség után, mint amilyen két napja volt és összeszedetten játszani még este kilenckor is

– mondta a siker után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik