Élő Sport

Utolsó másodperces góllal kapott ki a kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar kézilabda-válogatott 26-25-re kikapott a norvégoktól szerda reggel az olimpia csoportkörében.

Kapufákkal és Szita-gólokkal kezdtük a mérkőzést, de 3-3 után beindult Bánhidi Bence is. A beállóra nagy feladat várt, ugyanis Rosta Miklós megbetegedettm ezért egyedül ő állt Chema Rodríguez rendelkezésére. Ha már így alakult, extra volt, öt lövéséből négyből gól lett. A norvégok 7-5-nél tudtak csak két góllal ellépni, de ezután Palasics Krisztián óriási védésekkel segített, ezért a döcögő támadások dacára is egy 6-1-es sorozattal előnybe kerültünk. Ekkor viszont egy picit megnyugodtunk és villámgyorsan 11-11-re módosult az állás, de egy jó időkérésnek hála 13-11-gyel mentünk szünetre.

Illyés Tibor / MTI

Térfélcsere után őrült rohanás indult, amiből viszont kevés gól esett. Ez viszont inkább a norvégoknak kedvezett, Imre Bence gólja után hármat is kaptunk, így lett 14-14. Miután viszont lassítani kezdtük a játékot, sikerült újra felülkerekedni és ha nem is távolodtunk el, a skandinávoknak kellett rohanni az eredmény után. Palasicsnak nem sikerült olyan extrára a második félidő, a norvégok pedig kíméletlenül tapadtak ránk, de a hajrára is 22-22 állt még az eredményjelzőn. Bodó Richárd találata után emberhátrányban is megszereztük a labdát, de ezután könnyelmű passzal a norvégok lerohanásból egyenlítettek, sőt Simen Ulstad Lyse átlövésből a vezetést is megszerezte. Fordult a kocka, nekünk kellett az egyenlítésért hajtani, az utolsó 38 másodpercben 25-25-re állt a meccs.

Az igazi dráma csak ezután jött. Miután a norvégok elszöszmötölték az utolsó esélyüket, labdát szereztünk, Imre Bence lövését viszont kivédte a lerohanás végén a kapus. Éppen annyi idejük maradt csak, hogy előre hajítság Alexander Christoffersen Blonznak a labdát, ő pedig nem hibázott és az utolsó másodpercben győztes gólt dobott. Remekül játszottunk, minimum rászolgáltunk az egy pontra, de így hihetetlenül fájdalmas a vereség.

A mérkőzés statisztikája.

Remek meccs végén drámai vereség

Nehéz lenne bárkit is hibáztatni a mai után, a magyar csapat nagyon taktikusan játszott és igazán nem érdemelt vereséget. 7-5-ös hátrány után egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását, szinte végig a norvégoknak kellett szaladni utánunk, de 24-23-nál már ők vezettek. Az igazi dráma a végén jött, Imre Bence a legvégén kihagyott egy ziccert, Blonz viszont bedobta. Ezzel nyertek a norvégok  26-25-re.

25-26

Ilyen a világon nincs! A norvégok mindent elkövettek egy elveszített labdáért, azonban Imre Bence lövését kivédte a norvég kapus. A kipattanó persze náluk maradt és az utolsó másodpercben Blonz bedobta a győztes gólt. Ez elképesztő dráma, kikaptunk.

25-25

Lyse sajnos magára talált, Bánhidi lövését védte a norvég kapus, de Lékai lerohanásból egyenlített. Egy perc sincs már!

24-24

Ilyen nincs, Lyse átlövésébe beleért Bartucz, de bepattant róla… Bánhidi szerencsére gyorsan egyenlített, két és fél perc van hátra.

23-23

Kellett hozzá kereken 53 perc, hogy beállóból gólt lőjjön Norvégia, de sajnos Lysének sikerült és még Ilic Zorant is kiállították. Ez így a legrosszabb forgatókönyv volt a számunkra, üres kapuval kellett támadni, de Bodó így is nagy glt lőtt, ráadásul Lyse felugrás közben elejtette a labdát, de Lékai eladta a labdát, így üres kapura egyenlítettek a norvégok, ráadásul Bodó rettenetesen nagyot esett. Némi ápolás után folytatni tudta, de a lövését sáncolták.

21-22

Elsőre nagy mázlival megúsztuk az egyenlítést, két kapufát is ért Gröndahl lövése. Sajnos Lyse lökete már beakadt, de Bodó újra előnybe hozott minket. Nagyon izgalmas lesz a hajrá!

20-21

Nálunk se jött be a kapuscsere, Blonz hetesét nem tudta védeni Bartucz, de Bánhidi újabb kiállítást és hétméterest harcolt ki. Egymás után kétszer ugyanazzal a figurával okozott gondot. Imre szokás szerint bevágta a büntetőt, de Setterblomra nincs ellenszerünk, így tapadtk a skandinávok. Sipost is elintézték a norvégok, de nagyobb baj, hogy lerohanásból ki is egyenlítettek. Bodó viszont lehűtötte a kedélyeket egy hatalmas góllal.

17-19

Bodó nagy lendülettel állt be, de sajnos belemenést fújtak ellene, de cserébe tanári védekezéssel segített hátul. Bánhidi harcolt ki egy büntetőt, amihez kapust cseréltek a norvégok, Imrét ez teljesen hidegene hagyta.

17-18

Ancsin harcolt ki egy hetest és egy kiállítást, amit Imre Bence bevágott. Sajnos Sipost is kiküldték, nem sokkal később Setterblom rögtön ki is használta a lehetőséget. Bóka Bendegúz is a túloldalon, tisztán lőhetett. Bánhidi góljával el is távolodtunk két gólra egy pillanatra, de Setterblom ráérzett sajnos a lövésekre és szépített.

15-15

Na, Bodó nem vacakolt, beállása után azonnal átlövésből talált be, majd hiába védekeztünk nagyszerűen, Ancsin lövése kimaradt, a lerohanásból pedig egyenlített Norvégia. Muszáj lenne az ellenfél kapuja előtt pontosabbnak lenni, mert enélkül nem lehet nyerni.

14-14

Ligetvárit kiküldték két percre, ráadásul hetest kapott Norvégia, amit ezúttal nem tudott védeni Palasics. Nem dobtunk gólt hosszú percek óta, így aztán lehet izgulni, hogy lesz-e egyenlítés. Lelőjjük a poént: lett. Sagosen tört be.

Folytatjuk!

Irgalmatlan rohanással kezdődött a második félidő, de csak Imre Bence talált kapuba. Palasics egy bravúrral tartotta a különbségte, de végül Sagosen talpról meg tudta lepni. 14-12-re vezetünk.

11-13

Palasics-parádé! Ezzel telt az elmúlt két perc, sajnos a támadásainkra nem lehet ezt a jelzőt használni. Időt kértek a norvégok fél perccel a vége előtt, de Bodó és Sipos is hatalmas blokkal segített, mielőtt letelt az idő. Félidőben vezetünk, Palsics kilenc (!) védéssel zárta az első 30 percet, ez extra.

11-13

Jót tett az időkérés, Imre Bence szedett össze egy labdát, amit nem neki szántak, de átcsorgott hozzá a szélre, így tiszta helyzetből dobott gólt. Ezután Palasics védett nagyot, Fazekas pedig átlövésből volt eredményes.

11-11

Palasics védett hetest, Bodó gólt is dobott, de Blonz két góllal zárkózott. Overby kísérletét is védte lábbal Palasics, az elmúlt percekben nagyon ráérzett a védésre, de sajnos közben a támadásaink rendre rosszak voltak, nem egyszer lövés nélkül zártunk. Blonz ki is egyenlített, Chema Rodriguez pedig időt kért.

8-10

A nyolcadikat mi lőttük előbb, Bánhidi kapott jó labdát Bodótól, amire ugyan érkezett egy norvég gól, de a lerohanásuk végén Palasics védett, így Bodó góljával újra miénk volt az előny. Ezen a ponton lelassítottuk a játékot, de Bánhidit így is megtaláltuk és először vezettünk kettővel!

7-7

Fazekas lövése sem talált utat a kapuba, de Imre lerohanásból szépített, sőt Ilic Zoran egyenlíteni tudott. Ezután ráadásul elcserélték magukat a norvégok, amivel megkaptuk a labdát és emberelőnybe is kerültünk, sajnos Bodó nem élt a kínálkozó lehetőséggel.

7-5

Szita újabb góljával már a vezetést is megszereztük egy pillanatra, Blonz és Sagosen pillanatok alatt megfordította az állást. Bánhidi beállóból egyenlített, de ezután úgy dobtak kettőt a skandinávok, hogy Ancsin a kapufát találta el, így két góllal meglógtak.

3-3

Szita egyenlítésére azonnal jött a norvég gól, de Lékai szép bejátszása után Bánhidi is betalált. Nagyon keményen, jól védekeznek a magyarok eddig, ez kell is ennyi kihagyott helyzet után.

2-1

Gröndahl dobta az első gólt a meccsen, de Szita átlövésből válaszolt rá. Sajnos Ancsin eladott egy labdát, majd Szita és Bóka is kapufát lőtt, így aztán mégis a norvégok kerültek előnybe

Palasics kezd a kapuban

Palasics, Bóka, Szita, Lékai, Bánhidi, Ancsin, Imre kezdőcsapattal megyünk neki a skandinávoknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik