Sport

Milák Kristóf robbantott, Németh Nándor remekelt, a csapatsportokban jött a pofon – ez történt az olimpia negyedik versenynapján

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A 2024-es párizsi olimpia keddi, negyedik versenynapján éremért nem drukkolhattunk, de az úszóink így is gondoskodtak róla, hogy emlékezetes legyez ez a nap.

  • A cselgáncsozóknál Özbas Szofi (női 63 kg) és Ungvári Attila (81 kg) egy-egy győzelem után egy-egy ipponos verséget szenvedett és elbúcsúzott a tatamitól.
  • A Vaires-sur-Marne-i evezős pályán Pétervári-Molnár Bendegúz evezett a férfi egypár evezősök, negyeddöntőjének 3. futamában, ahol harmadik helyen zárt, így a C/D-döntőben a 13-214 helyért küzdhet majd.
  • A legnagyobbat Milák Kristóf robbantotta, aki 200 pillangón a legjobb idővel jutott elődöntőbe, ahol aztán egészen káprázatos, 1:52.72-es időt repesztett. Egyedül ő ment 1:53 alá, ami jelzés értékűnek mondható, ráadásul Leon Marchandra is nyolc tizedet vert. Ugyanebben a versenyszámban Márton Richárd 14. helyen zárt, míg férfi 100 m gyorson Németh Nándor a harmadik legjobb idővel döntős. A női 1500 m gyorson Jackl Vivien úszott de nem jutott döntőbe.
  • Délután a női kézilabda-válogatott újabb fontos csoportmérkőzést játszott, de hiába vezetett öttel is egy rövid ideig, végül nem bírt Angolával és kénytelen volt egy ponttal beérnie (31-31).
  • Az esti programban Akilov Pylyp ökölvívó a 80 kilogrammos kategóriában nem tudott meglepetést okozni, 4-0-ra, többségi pontozással kapott ki Olekszandr Hiznyaktól nyolcaddöntőben.
  • A nap végén jött az igazán nagy pofon magyar szempontból, a férfi vízilabdázóink 10-7-re kikapta az Európa-bajnok spanyoloktól egy lassú, gyengécske meccsen.
  • Sajnos a Szajna miatt nem került sor a várva várt triatlonos versenyre, a legnagyobb meglepetést pedig az ausztrál pólócsapat okozta, amely 6-0-ra is vezetett, végül péppé verte a címvédő Szerbiát (8-3). Simone Biles pedig az esti programban csúcsra ért a csapatversenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik