Sport

„Ezt fel kell még dolgozni” – Szűcs Luca nem bírt a negyeddöntőben a hazaiak kedvencével

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szűcs Luca két szép győzelem után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a női kardozók egyéni versenyében a párizsi olimpián.

A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó a harmadik mérkőzésén a hazai közönség erőteljes biztatását élvező, csapatban olimpiai, illetve kétszeres vb-ezüstérmes Sara Balzerrel vívott, és szoros küzdelemben 15-12-re kikapott. Ezzel Márton Anna után ő is ebben a szakaszban fejezte be szereplését.

Duplán nehéz feladat várt Szűcsre a nyolc között: a világranglista második helyezettjével kellett vívnia, aki mögött ott állt, illetve szurkolt a zsúfolásig telt Grand Palais szinte teljes közönsége.

A magyar kardozó azt mondta előző mérkőzése után, hogy megpróbálja kizárni a külvilágot, ennek ellenére kissé megilletődötten kezdett, Balzer 3-1-re, majd 4-2-re vezetett, de 4-4-nél sikerült őt utolérnie. Felváltva estek a találatok, aztán Szűcs lendületbe jött, két szép tust is adott, egyet a pást végébe leszorítva,

és 8-6-os előnnyel mehetett meghallgatni edzője tanácsait.

Balzer ezután agresszívebben támadott, és bár a magyar vívó többször megelőzte, 9-9-nél egyenlített, aztán át is vette a vezetést. Szűcs sikeres lerohanása után 10-10-zel fordultak a hajrára. A BVSC vívója egyszer még vezetett, de aztán a francia kardozó a szurkolók hatalmas üdvrivalgása közepette sorra adta a találatokat és 15-12-re nyert.

Most úgy érzem, ezt fel kell még dolgozni

– mondta könnyeivel küszködve Szűcs Luca. „Fizikailag elfáradtam, ő pedig annyira rutinos és jó, hogy ha az adott pillanatban nem a legjobb döntést hozod, akkor kihasználja.”

Szűcs Luca hetedik, Márton Anna nyolcadik lett.

Eredmények, női kard:

a 64 között:
Márton Anna – Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10

 

a 32 között:
Szűcs Luca – Martina Criscio (olasz) 15-10
Pusztai Liza – Michela Battiston (olasz) 15-12
Márton Anna – Lucia Martin Portugues (spanyol) 15-8

 

a 16 között:
Márton – Pusztai 15-7
Szűcs – Joana Ilieva (bolgár) 15-10

 

negyeddöntő:
Olga Harlan (ukrán) – Márton 15-7
Sara Balzer (francia) – Szűcs 15-12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik