Sport

Magabiztos győzelem vízi- és kézilabdában, nem jött össze a bravúr a női kardvívóknak – a harmadik nap összefoglalója

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar női kardozók és az úszók sem tudtak bravúrt bemutatni a párizsi olimpia hétfői versenynapján. A női pólósok és a férfi kézisek viszont megszerezték első győzelmüket.

A női kardvívóknál a csapatban kétszeres világbajnok Szűcs Luca úgy végzett a hetedik helyen, hogy két szép győzelem után a negyeddöntőben 15-12-es vereséget szenvedett a hazai közönség biztatását élvező, csapatban olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes Sara Balzertől.

Márton Anna – aki három éve Tokióban negyedik volt – ezúttal nyolcadikként zárt, három sikert követően a negyeddöntőben simán, 15-7-re kikapott a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlantól.

A 13. helyezett Pusztai Liza ugyanilyen arányban szenvedett vereséget Mártontól a nyolcaddöntőben. A tőröző Dósa Dániel első mérkőzésén, a 32 között hiába vezetett 13-10-re, végül 15-14-re alulmaradt az egyiptomi Abdelrahman Husszein Tolbával szemben, és összesítésben 17. lett.

Az úszóknál Jackl Vivien 400 méter vegyesen maradt el a remélt idejétől, és ugyanúgy 14. lett, mint Sárkány Zalán 800 méter gyorson.

Az ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd remek teljesítménnyel, 5-0-s pontozással lépett túl az ausztrál Harry Garside-on, negyeddöntőbe került, és egyetlen siker választja el az éremtől.

A lovastusázók mezőnyében a háromnapos viadalt követően Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett.

A női vízilabda-válogatott a Hollandia elleni vereség után a második csoportmeccsét behúzta, miután 12-7-re verte Kanadát.

A férfi kézisek is megszerezték első sikerüket, miután 35-25-re elpáholták Argentínát.

Ha ennél részletesebben nézné végig a hétfői versenynap történéseit, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik