Élő Sport

Hozta a kötelezőt a kéziválogatott a durváskodó argentinok ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Egyiptom elleni vereség után a második csoportmeccsén javított a férfi kézilabda-válogatott, amely tíz góllal verte Argentínát.

Jól kezdett a magyar csapat, amely 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, de nem sikerült elhúzni az argentinoktól. Sőt, 10-9-re már a dél-amerikai csapat vezetett, amelynek a játékosai bátran vállalkoztak egyéni akciókra támadásban.

Kulcsmomentum volt, hogy egygólos hátrányban Palasics hetest védett, majd egy 4-0-s sorozattal lendületbe jött a magyar csapat, amely a félidőben 17-12-re vezetett.

A második félidőben magabiztosan sikerült növelni az előnyt, Palasics ziccereket hárított (végül 13 védéssel zárt), támadásban pedig Imre Bence, Rosta, Ancsin és Bodó vitte a prímet. Az argentinok nagy hátrányban is kőkeményen, időnként durván védekeztek, így két játékosuk is piros lapot kapott a videózás után.

Varga Jennifer / 24.hu Ilic is óriási ütést kapott az arcára a második félidőben.

A magyar csapat 35-25-re győzött, és így a két válogatott ötödik egymás elleni mérkőzésén a negyedik magyar diadal született, emellett egyszer – a 2019-es világbajnokságon – döntetlennel zárult az összecsapás. A férfi kézisek szerda reggel 9 órától Norvégia ellen folytatják az olimpiát.

férfi kézilabda, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Magyarország – Argentína 35-25 (17-12)
Dél-párizsi 6-os Aréna
v.: Schulze, Tönnies (németek)
Magyarország: Palasics – Bóka 2, Szita 3, Bánhidi 3, Sipos 1, Ancsin 4, Lékai 4. Cserék: Imre 7, Bartucz, Bodó 4, Ligetvári 1, Fazekas 1, Ilic, Rosta 5.
Az argentin gólszerzők: P. Simonet 5, F. Pizarro 4, Fernández, Moyano, Parker 3-3, Bono, I. Moscariello 2-2, Mourino, Bonanno, I. Pizarro 1-1.
lövések/gólok: 51/35, illetve 44/25
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/3
kiállítások: 6, illetve 8 perc

 

További eredmények:
Norvégia – Franciaország 27-22 (16-11)
Dánia-Egyiptom 30-27 (19-9)

 

A csoport állása:
1. Dánia 4 pont (67-56), 2. Norvégia 4 (63-53), 3. Magyarország 2 (67-60), 4. Egyiptom 2 (62-62), 5. Franciaország 0 (51-64), 6. Argentína 0 (56-71

Öt gól az előny a félidőben

Bodót nem lehetett feltartóztatni, majd egy újabb argentin technikai hiba után még vezethettünk volna egy támadást, de Palasics indítása nem volt jó. A félidőben öt góllal vezet a magyar csapat.

16-12

A Bánhidi helyére érkezett Rosta tartotta meg a védőjét, aztán befordult, és gólt szerzett. Labdaeladás itt, labdaeladás ott, majd Bóka volt szemfüles, végigvitte.

14-12

Bánhidit vágták földhöz, de a bírók nem fújtak, Pizarro elszaladt, gól lett a vége. Bánhidi reklamált, de a bírók nem gondoltál meg magukat.

14-11

Parker nagy lendülettel repült a 6-oson belülre, nem is hagyta ki. Bodó belejött, igaz, ehhez a gólhoz egy argentin keze is kellett, arról pattant be.

13-10

Először vezetünk hárommal, Fazekas passza után Bodó dobta be a ziccert.

12-10

Kapus nélkül támadtak a dél-amerikaiak, Ligetvári megbüntette őket. Időt is kért az ellenfél.

11-10

Az első magyar hetest Imre Bence pattintotta be.

10-10

Ez az: Bánhidi egyenlített, és még ki is küldték Martínez Camit.

9-10

Harmadszor lőhettek hetest az argentinok, Palasics kivédte Fernández lövését!

9-10

Össze kéne kapni magunkat, mert ez nem alakul jól: Bono és Bonanno szerzett két gyors gólt, így ők vezetnek már.

9-8

Bánhidi egymás után két ziccert rontott el, szerencsére az argentinok ellen lépéshibát fújtak. Ancsin aztán nem vacakolt, bezúzta, ráadásul Parkert kiszórták két percre.

8-8

Pizarro bement a védőink között, és egyenlített. Elszórták a labdát az argentinok, Szita indította Imrét, aki bravúrosan szedte össze a labdát, majd kihasználta a ziccert. Parker révén újra egál.

7-6

Kapus nélkül támadtunk, Moyano labdát szerzett, és messziről bedobta. Lékai első gólját lőtte, de Parker pár másodperc múltán beköszönt.

6-4

Moscariello tette el a labdát ügyesen Palasics mellett, ráadásul Bánhidit kiállították két percre. Bóka emberhátrányból!

5-3

Moyano góljára Imre egy csodás cunderral válaszolt.

4-2

Szita felment, bátran elvállalta, a kapus nem oda várta a labdát.

3-2

Szita maradt üresen, bepattintotta. A második argentin hetesnél Bartucz érkezett, de nem ő, hanem a léc védte Pizarro lövését.

2-2

Bánhidi a kapunak háttal, a védővel a nyakán szerzett gólt. Bravúros volt! Hetest kaptak az argentinok, Pizarro bedobta.

1-1

Ancsin 9 és fél méterről brutálisan nagy gólt vágott a jobb felsőbe. Emberhátrányból. Fernández egyenlített a bal szélről.

Kezdünk!

Pirosban a magyarok, kék-fehérben az argentinok. Ők kezdenek.

Veretlen a magyar csapat Argentína ellen

Három győzelem mellett egy döntetlen született az egymás elleni meccseken. A legutóbbi meccset a 2019-es vébén játszottuk az argentinok ellen, akkor 25-25 lett a vége.

Nincs mese, nyerni kell!

Egyiptom ellen győzelemre számítottunk, ám vereség lett a vége. A továbbjutást miatt Argentína ellen már nem fér bele a botlás.

Olvasói sztorik