Sport

Valter Attila: Nem leszek a valaha volt legjobb kerékpáros, de büszke vagyok, hogy itt lehetek

Alex Broadway / Getty Images
Alex Broadway / Getty Images

Természetesen a párbajtőröző Muhari Eszter bronzérme volt a párizsi olimpia első hivatalos versenynapjának legfontosabb magyar eseménye, azonban történt még egy olyan dolog, amit nem árt újra feleleveníteni. Ez pedig Késely Ajna nyilatkozata volt, amit azt követően adott az M4 Sportnak, hogy nem jutott döntőbe 400 gyorson.

„A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a tizenkét éves gyerekkori álmomat, ami az olimpiai aranyérem, azt próbáljam meg végre elengedni és csak arra fókuszáljak, amire az én testem és lelkem képes.

El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, hanem azokat tudom motiválni, akik nem a világ csúcsán vannak, de mégis azért küzdenek nap mint nap, mert szeretik.

Én is így állok hozzá, az esélytelenek nyugalmával mentem neki. A gyerekkori énem kitűzött célját, hogy olimpiai bajnok legyek, ezt elengedtem. Ezt végre elengedtem, úgy jöttem ki a vízből, hogy ebben benne volt minden, úgyhogy boldogan megyek haza” – nyilatkozta az úszó.

Még szintén az első versenynapon pattant kerékpárra Valter Attila, aki a számára kevésbé erős időfutamban indult. A jelenlegi legjobb magyar bringás hetekkel az olimpia előtt tudta meg, hogy felszabadult egy hely ebben a számban, a szövetség pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és ugyan a magyar bajnok Peák Barnabás, de egy ország csak egy versenyzőt delegálhat a kerékpár két számára. Valter végül a 22. helyen zárt, majd a Facebook-oldalán reflektált Késely Ajna nyilatkozatára.

„Elégedett vagyok magammal, még ha tudom is, hogy egy 22. hely magyar viszonylatban nem egy nagy dolog az olimpiák során. A legtöbb olimpikonnak viszont, bármilyen furcsán is hangzik, nem az érem a cél, mert az egyszerűen nem reális. Nagyon tetszett Késely Ajna nyilatkozata a mai nap során.

Ajna, én sem leszek a valaha volt legnagyobb kerékpáros, sőt. Viszont büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, hogy kihoztam magamból a maximumot és, hogy csak azért is küzdök.

Talán egyszer a legjobb lehetek, de a gyermeki álom már nem rak rám felesleges stresszt” – írta Valter Attila, akinek a fő száma, az országúti mezőnyverseny augusztus 3-án lesz.

Kapcsolódó
Nem engedték úszni a magyarokat a Szajnában a rossz vízminőség miatt
Vasárnap reggel ismerkedhettek volna meg a versenyhelyszínnel, de az eső jelentős mennyiségű szennyeződést mosott a folyóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik